KAYSERİ´DEN 2 DEVİR

KAYSERİ´DEN 2 DEVİR

KAYSERİ ŞEKER´İN % 10 HİSSESİ VE ERCİYES´TEKİ ACE OTEL DE VARLIK FONU´NA DEVREDİLDİ ...

Aralarında Ziraat Bankası, BOTAŞ, PTT, Halkbank gibi kamu kuruluşlarının da bulunduğu çok sayıda şirket, Bakanlar Kurulu kararı ile Hazine´den Varlık Fonu´na devredilmişti. Varlık Fonu´na özelleştirme kapsamındaki Kayseri Şeker Fabrikası´nın % 10´luk hissesi ile Erciyes´te bulunan 20 yataklı ACE Otel de devredildi. Otel ve fabrika hissesinin yıl içerisinde satışa çıkartılması bekleniyor.
Bakanlar Kurulu´nun son kararıyla Varlık Fonu´na devrettiği şirket, hisse ve gayrimenkuller arasında Kayseri´den de bir şirket hissesi ve otel yer alıyor.
Bakanlar Kurulu´nun 5 Şubat tarihli Resmi Gazete´de yayınlanan kararıyla aralarında Ziraat Bankası, Botaş, PTT, TPAO gibi hissesinin tamamı Hazine´ye ait olan dev şirketlerle, hisselerinin bir bölümü Hazine ya da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı´na (ÖİB) ait olan Halkbank, THY, Telekom gibi birçok büyük şirketin de belli orandaki hisseleri Varlık Fonu´na devredilmişti.
Bakanlar Kurulu kararı ile devir yapılan hisse ve gayrimenkullerden ikisi de Kayseri´de. Bu çerçevede Kayseri Şeker Fabrikası´nın Özelleştirme İdaresi´ne(ÖİB) ait olan yüzde 10´luk hissesi de Varlık Fonu´na devredildi. Son kararla Varlık Fonu´na devredilen Hazine´ye ait gayrimenkuller arasında Erciyes Dağı´ndaki bir otel de var.
Bakanlar Kurulu kararıyla Antalya, Aydın, Muğla, İzmir gibi turizm bölgelerinin yanı sıra, İstanbul, Isparta ve Kayseri´de de üç gayrimenkul Varlık Fonu´na devredilmişti. Diğer bölgelerde Fon´a devredilen gayrimenkullerin m2´lerinin büyük olmasına karşın, Kayseri´de ise üzerinde 20 yataklı butik ACE Otel´in bulunduğu bin 413 m2´lik gayrimenkulde (parsel) Varlık Fonu´na devredildi.
Varlık Fonu yönetiminin Kayseri Şeker Fabrikası´nın % 10´luk hissesi ile Erciyes´teki ACE Otel´in yıl içerisinde kamuya açık ihale ile satacağı belirtiliyor.
Haber: Reyhan Öztemir



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler