KAYSERİ’DE TEK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN YÜZDE 100 EKOLOJİK PAZAR AÇILDI

KAYSERİ’DE TEK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN YÜZDE 100 EKOLOJİK PAZAR AÇILDI

Kocasinan Belediyesi öncülüğünde sağlıklı ürünlerin üretim ve tüketimini teşvik için kurulan ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ Erciyesevler Mahallesinde açıldı. Açılışa katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Organik Pazar’da 45 çiftçinin her birisinin sertifikalı olması ayrı önemli olduğunu vurgulayarak, doğal ürünlerin satışı yapıldığı pazarın; Kayseri’de tek, Türkiye’de ise sayılı olduğunu söyledi.

Kocasinan Belediyesi öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği (KAPTAR) ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin katkıları ile hazırlanan ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ Erciyesevler Mahallesinde açıldı. Açılışa Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis Atçı, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdülaziz Yıldırım, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği (KAPTAR) Başkanı Yeşim Bekyürek ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Organik Pazar’ın açılışında konuşan AK Parti Milletvekilli İsmail Tamer, sağlıklı ürünlerin üretilmesinde büyük bir fedakarlığın yapıldığını belirterek, şöyle konuştu…“Organik ürünlerin vatandaşa daha uygun bir şekilde iletilmesi çok değerli ve anlamlı. Bundan dolayı Başkanlarımızı kutluyorum diyerek şöyle konuştu: 45 sertifikalı üreticinin olduğu bu pazarda vatandaşa ulaştırılmasını sağlayan Ahmet Başkanımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

 

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise güzel ve değerli bir pazar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti… “Allah razı olsun Başkanımızın ellerine sağlık. Bende genelde eşimle birlikte bu pazarda alışverişimi yapıyorum diyerek şöyle konuştu: Farklı ürünlerin burada olduğu bu pazarda çiftçilerimizin de yüzü gülüyor. Çiftçileri destekleme açısından Kocasinan Belediyesi’nin bu imkanları sağlamış olması çok güzel. Pazarın hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

İnsan sağlığına hizmet eden belediyecilik hizmeti yaptıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar da “Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirdiğimiz Organik Pazarı’mızın hayırlı olmasını diliyorum. Yüzde 100 Ekolojik Pazar’daki 45 çiftçimizin her birisinin sertifikalı olması ayrı bir değer ve önemlidir diyerek şöyle konuştu Sertifikalı ürünlerin olduğu üreticiler burada satış yapabiliyor. Buraya genel ürünlerin hepsi bakanlık tarafından denetlenerek üretim yapıldığı ve nihayetinde sertifikasını alan çiftçilerimizin ürünlerini sattığı bir pazardır. Tarıma verdiğimiz desteğin yanı sıra hem ata tohumlarımızın üretiliyor olması hem de kendi yerli tohumlarımızdan üretilmesi ayrı anlam taşımaktadır. İnsan sağlığına hizmet eden belediyecilik hizmeti anlayışıyla Kayseri’de tek doğal ürünlerin satışı yapıldığı pazar olması ve Türkiye’de ise sayılı pazarlardan biri olması son derece anlamlı ve değerlidir.” ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmaların ardından hem üreticiyle hem de alışveriş yapan vatandaşlar ile yakından ilgilenen Başkan Çolakbayrakdar, Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte vatandaşlara Kocasinan Belediyesi tarafından hazırlanan bez çanta hediye etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da