KAYSERİ’DE KURBANLIK FİYATLARI AÇIKLANDI

KAYSERİ’DE KURBANLIK FİYATLARI AÇIKLANDI

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış yaklaşan kurban bayramı öncesi gerçekleştirdiği basın açıklaması ile ilimizdeki büyükbaş kurbanlık hisse bedelinin 2 bin ila 3 bin 500 TL, küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatının ise bin 500 ile 2 bin 500 arasında olacağını duyurdu.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış yaklaşan kurban bayramı öncesi Kayseri Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda gerçekleştirdiği basın açıklaması ile ilimizdeki büyük ve küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatlarına dair bilgiler verdi.               

İlimizde yeterince büyükbaş ve küçükbaş hayvan bulunduğunu, hayvan sorunu yaşanmadığını ifade eden Başkan Bağlamış, besicilerle yaptıkları toplantı sonucunda büyükbaş hisse bedelinin 2 bin-3 bin 500 TL, küçükbaş hayvan fiyatının ise bin 500 ile 2 bin 500 arasında olmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Canlı kurbanlık kilogram fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Bağlamış, şunları kaydetti: "Erkek kurbanlık vasfını taşıyan dana canlı kilogram fiyatı 30 TL, damızlık vasfını kaybetmiş düve canlı kilogram fiyatı 29 TL, dişi koyun canlı kilogram fiyatı 30 TL, erkek toklu canlı kilogram fiyatı ise 35 TL'dir. Kombinalarda kesim ücreti büyükbaş hayvan için 700 TL, küçükbaş hayvan ise 150 TL'dir. Et çekim ücreti 2 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleriyle çiftlikler tercih edilmelidir. Sağlık raporu olmayan, çok zayıf olan, ateşi yüksek olan, etleri olgunlaşmamış olan genç, bakışları ve dış görünüşü canlı olmayan hayvanlar satın alınmamalıdır. Et çekimleri bayramda seyyar olarak ortaya çıkan yerlerde değil, her zaman hijyene dikkat eden kasaplarda yapılmalıdır.”

Başkan Bağlamış sözlerini noktalarken Kurban Bayramı'nda pastırma ve sucukta herhangi bir fiyat artışı olmayacağını, bu yıl kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 20 bir artış yaşandığını dile getirdi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları