KAYSERİ’DE COVİD 19 VAKALARI İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE ARTMAYA DEVAM EDİYOR

KAYSERİ’DE COVİD 19 VAKALARI İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE ARTMAYA DEVAM EDİYOR

100 BİN KİŞİDE Kİ VAKA SAYISI 142.95 OLARAK BELİRLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6-12 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısının güncel haritasını önceki akşam paylaştı. Bakanın paylaştığı listede Kayseri ‘nin 100 bin kişide ki vaka sayısı 142.95 olarak belirlenirken; ilk hafta yüz bin kişide 57.72 olan oranın geride kalan 5 hafta da istikrarlı bir şekilde arttığı tesbit edildi. Diğer bir deyişle alınan bütün tedbir ve kısıtlamalara rağmen vaka sayısında ki artışın önüne geçilemiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6-12 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısının güncel haritasını önceki akşam paylaştı. Buna göre vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 111,57'den 178,25'e, Ankara'da 54,83'ten 68,53'e, İzmir'de 66,47'ten 78,57'ye yükseldi. Haftalık verilere göre 100 binde en fazla vaka ise Samsun, Sinop, Giresun, Balıkesir ve Kilis'te görülürken, ilimizde ki vaka sayısının da haftalar içinde istikrarlı bir şekilde artış kaydettiği tesbit edildi.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre Kayseri ‘nin 100 bin kişide ki vaka sayısı beş hafta önce 57.72 iken son tesbitlere göre 142.95 olarak belirlendi.

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, güncellenen koronavirüs risk haritasında vaka sayısının artmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede illerin renk değişiminde vaka sayılarının yanında, hastanedeki mevcut durum, vaka test oranı ve salgın ilerleyişinin de dikkate alındığını belirterek "Şehrimizde her ne kadar vaka sayıları artıyor olsa da hastane durumu, vaka ilerleyişi, vaka test oranları ve salgın ilerleyişi değerlendirildiğinde renginin değiştirilmemesi kararı verilmiş oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Salgın hastalıkla mücadele eden filyasyon ekiplerinin yaşadığı sıkıntıları anlatan Benli, test sonucu pozitif çıkanların temaslıların isimlerini vermediğine dikkat çekip, filyasyon ekibinin hastalığa yakalanan birinin temaslılarını bulmak için gittiğinde hiç temaslı çıkmadığını, sonra vaka mutant virüslü çıkınca temaslıların ortaya çıktığını vurguladı.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi