KAYSERİ’DE 19 MAYIS COŞKUSU

KAYSERİ’DE 19 MAYIS COŞKUSU

GENÇLİK BAYRAMI SALGIN HASTALIĞIN GÖLGESİNDE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bir kez daha salgın hastalığın gölgesinde kutlandı. Yurt genelinde türlü etkinliklerle yaşatılmaya çalışılan ‘Gençlik Bayramı’ coşkusu ilimizde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile start verdi.

Devam eden ‘Pandemi Süreci’ nedeni ile yurt genelinde minimal bazda tertiplenen törenlerle kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na yönelik olarak ilimizde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı önderliğinde Atatürk anıtına çelenk sunumu saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla start veren etkinlikler gün boyu devam etti.

Protokol üyeleri, siyasi partilerin il başkanları ve öğrencilerin de hazır bunduğu çelenk sunumu sonrasında günün anlam ve önemine dair değerlendirmede bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı 19 Mayıs’ın Türk’ün direniş, ayağa kalkış, esarete, teslimiyete, mandaya, isyan bayrağın açtığı gün olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti. “Türkiye Cumhuriyeti; milletimizin birlik ve beraberliğini tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bugünü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerimiz, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bugünlerde birliktelikle tüm sorunların üstesinden gelecek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getirecek. Biliyoruz ki siz gençlerimiz, Türk milletinin geleceği, yarınımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin de ‘vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi