KAYSERİ’DE 09:05’DE HAYAT DURDU

KAYSERİ’DE 09:05’DE HAYAT DURDU

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ATATÜRK’Ü ÖLÜMÜNÜN 82. YILINDA MİNNET VE ŞÜKRAN İLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. yıldönümünde minnet ve şükran ile anıldı. Tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve yavru vatan Kıbrıs’ta saatler 09.05 ‘te yükselen siren sesi yüreğimizdeki acı ve hüznü dile getirirken Vali Şehmus Günaydın önderliğinde bir araya gelen ilimizi protokol mensupları Ata’nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunup, bağlılıklarını sundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. yıldönümünde minnet ve şükran ile anıldı. İlimizde gerçekleştirilen anma törenleri kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı’nın çelenkleri anıta konuldu.

Saatler 09:05’e gösterdiğinde ise sirenlerin çalmasıyla beraber Cumhuriyet Meydanı’nı sessizlik kapladı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, siren ile beraber saygı duruşuna geçti. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda ki çelenk sunumun ardından Kayseri Lisesi öğrencilerince hazırlanan anma etkinliğinde genç yürekler Cumhuriyetimizin mimarı Büyük Devlet adanı Atatürk’e bağlılıklarını şiiir ve şarkılarla Atalarını andılar.

Kayseri Lisesi Müdürü Ali Durmuş’ta günün anlam ve önemine dair yaptığı değerlednirmede“Kendisini Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine adayan Mustafa Kemal Atatürk, sadece milletin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi yegane yol olarak görmüştür. Onun hayatını, ilkelerini ve bizden yapmamızı istediği şeyleri bilimsel olarak ortaya koymak ve uygulamak, bizlerin birinci vazifesi olmalıdır. Atatürk devrimleri bugün birçok ülkede örnek olarak kabul edilmektedir. Bağımsızlığını tam olarak kazanamamış birçok ülkeye Atatürk devrimleri ilham kaynağı olmaya devam etmektedir” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler Atatürk’e yazdıkları mektupları okudu ve Atatürk’ün hayatının anlatıldığı sine vizyon görüntüsü izlendi. Ayrıca, Atatürk’ün sevdiği eserler de burada öğretmenler tarafında seslendirildi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”