KAYSERİ´DE YENİLENEBİLİR ENERJİ

KAYSERİ´DE YENİLENEBİLİR ENERJİ

KOOPERATİFLERİ ÇALIŞTAYI

Kayseri Mobilya Kentte faaliyete geçecek 5 megawattlık güneş enerji santrali açılışı dolayısı ile ´IV. Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Çalıştayı´ yapıldı.

Çalıştaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Mobilyacılar Yenilenebilir Enerji Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Vurgun ve davetliler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Mobilyacılar Yenilenebilir Enerji Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Vurgun, "Kayseri Mobilya üretim üssü olan mobilya kentte 2017 yılı Eylül ayında Mobilyacılar Yenilenebilir Enerji Kooperatifimizi kurduk, lisanssız üretim kapsamında her biri 1 megawatt olmak üzere toplam da 5 megawatt bağlantı görüşünü dağıtım şirketimizden alarak yapım için çalışmalarına başladık. Türkiye´nin faaliyete geçen ilk enerji kooperatifi olmamız bizim için büyük gurur kaynağıdır. Şu an itibari ile bizim net 300 bin metrekare çatımız var ve bunun henüz yüzde 10´luk kısmını faaliyete geçirdik. Hedefimiz planlanan 270 bin metrekare alanın tamamının güneş panelleri ile kapatılarak dünyanın en büyük çatı uygulamasını ülkemize kazandırmak" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu ise, Mobilyacılar Yenilenebilir Enerji Kooperatifi´nin 1´inci etap güneş enerjisi santralinin yarın faaliyete geçeceğini belirterek, "Enerji milli servet. Bu servet kullanılmadıkça dışa bağımlılıkta paralel olarak artıyor. Ülkemizde son zamanlarda çok ciddi miktarda yenilenebilir enerji yatırımları var. Bizde yenilenebilir enerji konusuna bakanlık olarak katkı sağlamak amacıyla 2012 yılından bu yana bir çalışma başlattık. Projemiz Yenilenebilir Kooperatifçiliğinin ülkemizde geliştirilmesi. Bu amaçla bu projemizin başarılı olacağını tahmin ediyorum" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, "Kooperatifler; bir araya gelmenin, biz olma kültürünün, devlette ortak dil oluşturmanın en önemli öğelerindendir. Daha uzun mesafe katedebilmemiz için mutlaka bütün benlerin biz olması gerekiyor. O yüzden enerji sektöründe ya da ister su kaynakları, ister rüzgar, isterse güneş de hangi yenilenebilir enerji kaynakları olursa olsun mutlaka bununla beraber işbirliğini gösterebilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : DHA

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı