KAYSERİ´DE YAŞAYAN IRAKLILAR

KAYSERİ´DE YAŞAYAN IRAKLILAR

SEMBOLİK DOLAR YAKTI

Türkiye Irak Derneği Kayseri Şubesi ABD´nin son zamanlarda Türkiye üzerinde uyguladığı ekonomik saldırıya karşın sembolik dolar yakarak tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan Türkiye Irak Derneği Kayseri Şubesi üyeleri ABD´nin Türkiye´ye uyguladığı yaptırımlara karşı toplandılar. Burada bir basın açıklaması yapan Türkiye Irak Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Anmar Muosa Al Obaıdı, Türk halkının Irak halkına göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı memnun olduklarını ve bu iyiliklerine karşın Türk halkının yanında olduklarını söyledi.

?EKONOMİK AMBARGO AMERİKA´NIN TÜRKİYE´Yİ HAZMEDEMEDİĞİNİN GÖSTERGESİ?

Başkan Anmar Muosa Al Oboaıdı, Türk Halkının bu engeli ezip geçecek cesarete sahip olduğunu vurgulayarak, ?Bugün Türkiye Irak Derneği olarak bizler, kardeşlik dayanılmasını simgelemek ve son günlerde Türkiye Cumhuriyeti´nin maruz kaldığı acımasız saldırıya karşı koymak için Türk hükümetinin ve Türk halkının yanındayız. Amerika´nın Müslüman Türk halkına ve nezih hükümetine açmış olduğu bu savaşın, Türk milletinin kalkınmasını, gelişmesini ve halkın birlik olup dayanışmasını hazmedemediğini gösterir. Amerika, Türkiye´nin son yıllarda atmış olduğu bu güçlü adımlarla gelişmesine ve kalkınmasına neden olan yaşam programını baltalamak arzusundadır. Zira bütün bu gelişmeler Amerika´yı olumsuz şekilde etkilemiştir. Bu nedenden dolayı, söz konusu olan çirkin ekonomik muhasara yoluna başvurmuştur. Ancak Türk halkının bu engeli de ezip geçecek kadar örneği görülmemiş cesarete ve kırılmaz azme sahip olduğunu, yaşamına, alışmasına ve üretime devam edeceğini unutmuştur? dedi.

?ZAFER YAKINDIR?

Türkiye Irak Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Anmar Mousa Al Obaıdı, Türk halkının sabrıyla, hikmetiyle ve inanılmaz gücüyle bu sarp engeli aşacağını belirterek: ?Türk halkının Irak halkına göstermiş olduğu misafirperverliğinin yanı sıra sosyal, ekonomik ve insani yönden gerek sağlık sektöründe gerekse diğer sektörlerde yüksek kalitede hizmet vermiştir. Şimdi sıra bizdedir, bizler Türk halkının yapmış olduğu iyiliklerine karşılık olarak bir nebze olsun görevimizi yerine getirip, kardeşçe dayanışmamızı sergilemek arzusundayız. Türk halkının sabrıyla, hikmetiyle ve inanılmaz gücüyle bu sarp engeli aşacağından asla şüphe etmeyiz. Allah´ın izniyle o beklenen zafer yakındır? diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, sembolik olarak dolar yaktı.


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"