KAYSERİ´DE TERÖRE LANET

KAYSERİ´DE TERÖRE LANET

BAŞKAN ÇELİK: "YILMADAN, YORULMADAN MÜCADELE EDECEĞİZ"


ŞEHİT AİLELERİ HAİN SALDIRININ OLDUĞU YERDE... paylaşan: kaytv

BAŞKAN ÇELİK: "YILMADAN, YORULMADAN MÜCADELE EDECEĞİZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Yolu-Erciyes Üniversitesi Kampüsü yanında gerçekleşen hain terör saldırısının hemen ardından olay yerine giderek yapılan çalışmaları takip etti.
Saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Çelik, alçak saldırının Türk milletinin birlik ve beraberliğini hedef aldığını söyledi. Açıklamasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın teröre karşı seferberlik çağrısına vurgu yapan Başkan Çelik, "Yılmadan, yorulmadan, birlik beraberlik içinde mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentte gerçekleşen hain saldırının kahraman Türk askerini ve milletini hedef aldığını belirtti. Her türlü alçakça saldırıya karşı Türk Milletinin yılmadan, yorulmadan mücadelesini sürdüreceğini dile getiren Başkan Çelik, hiçbir terör örgütünün asla amacına ulaşamayacağını söyledi.
Türk milletinin bu saldırılarla daha da güçlendiğini vurgulayan Başkan Çelik, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın ifade ettiği gibi teröre karşı seferberlik ruhuyla mücadele edeceğiz. Milletimize yaşatılan bu acılar Türk Milletini daha da güçlü hale getirerek birbirimize kenetlemektedir. Bir kez daha vurgulamak isterim ki, terörün tamamen ortadan kaldırılması için terörle mücadelenin milli bir sorun olduğu herkes tarafından bilinmeli, tüm sivil toplum örgütleri, basın yayın kuruluşları, siyasi partiler ve toplumun her kesimi konuya sahip çıkmalı ve üzerine düşeni yapmalıdır. İhtiyacımız olan 15 Temmuz sonrası Yenikapı´da yakaladığımız ruhtur. Her türlü teröre karşı en güçlü silah Türk milletinin bir ve beraber olmasıdır. Acımızı paylaşacağız, yaralarımızı birlikte saracağız ve hainlerin kökünü kurutmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir ve beraber olduğumuzda bu gücün karşısında hiçbir hain duramaz. Allah´ın izni, askerimizin ve polisimizin vatanperverliği, devletimizin gücü, milletimizin azmiyle her türlü güçlüğü yenerek aydınlık geleceğe hep birlikte ulaşacağız." diyekonuştu.
Her daim güç odaklarının karşısında olacaklarını kaydeden Başkan Çelik, "Hiç bir vatandaşımız yaşadığı acının öfkesiyle hareket edip yanlış eylemlerin müsebbibi olmamalı, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek davranışlar içine girmemelidir" diye konuştu. Başkan Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda devletimizin her türlü şer odağı ile en etkin şekilde mücadele edeceğini vurgulayarak, "Hain terör saldırısı sonucu şehit düşen askerlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehrimizin ve aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

 


BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR DAN TERÖRE TEPKİ MESAJI Kayseri Haber Gazetesi

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN TERÖRE TEPKİ MESAJI
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentte gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetledi. Başkan Çolakbayrakdar, ?Terör bizi yıldıramayacak, birliğimize kastedemeyecek.? dedi.
Kentte sabah saatlerinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını kınayan Başkan Çolakbayrakdar, terörün hedefine ulaşamayacağını söyledi. Türkiye´nin bulunduğu coğrafyadan dolayı, Cumhuriyet tarihi boyunca ne zaman güçlense, ekonomik bakımdan atağa geçse; bu ve buna benzer saldırılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
?Huzur kenti Kayseri´de gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Hemşehrilerimizin ve milletimizin başı sağ olsun. Şehit olan askerlerimizin acılı ailelerine de ayrıca baş sağlığı diliyor ve sabır diliyorum. Ülkemiz ne zaman atağa geçse, bu tür saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Ancak, terör örgütlerinin göz ardı ettiği gerçek şu ki; bu tür saldırılar karşısında, onların istediğinin aksine daha çok birlik, daha çok millet oluyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de tek millet, tek vatan, tek bayrak diyerek vatandaşlarımız ve devlet yöneticilerimizle bir araya geldik. Bundan sonra da bu birliğimiz bozulmayacak. Milli birliğimiz daha da güçlenerek, terörün kendisini ve izlerini bu topraklardan silecektir. Allah milletimize ve devletimize güç versin. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizdeki kalleş terör saldırısını bir kez daha şiddetle lanetliyorum. Milletimizi derin bir üzüntüye sokan menfur saldırıda hayatını kaybeden askerlerimize ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, yakınlarına Kayseri´mize ülkemize baş sağlığı diliyorum.?

 


BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ BİRLİKTELİĞİMİZİ... Kayseri Haber Gazetesi

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: ?TEK MİLLET, TEK DEVLET,TEK BAYRAK, TEK VATAN?
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bugün sabah Talas Yolu-Erciyes Üniversitesi Kampüsü yanında gerçekleşen hain saldırının birlikteliği, beraberliği ve kardeşliğimizi bozamayacaklarını söyledi.
Kayseri´deki ilgili tüm kent yöneticilerle birlikte olay yerinde olduklarını ve gerekli müdahalelerin,çalışmaların ve önlemlerin geciktirilmeden yapıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Özellikle sosyal medyadan bilgi kirliliği oluşturulmaması için tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiğini söyledi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Saldırı anıyla ilgili bilgi paylaşımını titizlikle yapan ve kamuoyunu bilgilendiren ve toplumdaki hassasiyetten dolayı yayın ilkelerini yerine getiren Kayseri medya ve gazete çalışanlarına teşekkür ettiğini kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
?Kayseri Talas Bulvarı´nda terör örgütünce alçakça ve kalleşçe düzenlenen hain saldırıyı lanetle kınıyoruz. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milletine de baş sağılı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.?

 

BAŞKAN GÜLCÜOĞLU: ?TÜM ALÇAKLIKLARA RAĞMEN TERÖR BU TOPRAKLARDAN SİLİNİP ATILACAK?
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu sabah saatlerinde Kayseri´de yaşanan hain saldırıda şehit olan askerler için taziye mesajı yayımladı.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu; bugün sabah Kayseri´de yaşanan Erciyes Üniversitesi Kampüsü yanında gerçekleşen hain saldırıyla ilgili, ?Vicdandan yoksun, insanlık dışı bu saldırı, ülkemizin bütününe, birlik ve beraberliğimize ve demokrasimize yapılmıştır. Bu menfur saldırıyı yapan canileri, yaptıran ve destekleyenleri Rabbim Kahhar ismiyle kahretsin. Köşeye sıkışan alçaklar, Emperyalist, Siyonist uşakları, ikiyüzlü batının kuduz köpekleri silahsız yiğitlerimize, masum vatandaşlarımıza saldırmakla birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak kardeşliğimize gölge düşüremeyecek.? dedi.
Başkan Gülcüoğlu, ?Kayseri´de çarşı iznine çıkan askerlerimizin yer aldığı halk otobüsüne yönelik saldırıda maalesef şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Bu terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden asker ve sivil vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kahpeler unutmasınlar ki dökülen her damla kanın hesabı sorulacak. Tüm alçaklıklara tüm kalleşliklere rağmen adı ne olursa olsun nereden gelirse gelsin terör bu topraklardan silinip atılacak.? diye konuştu.

 

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA MESAJI
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, kentteki terör saldırısını kınayan yazılı bir mesaj yayımladı.
Başkan Metin Kösedağ, mesajında şu ifadelere yer verdi:
?Ülkemiz bugün vahim bir terör saldırısıyla daha karşı karşıya kalmıştır. Öncelikle bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve aziz vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.
Kayseri´de gerçekleşen, 13 askerimizin şehit olmasına ve 55´nin de yaralanmasına yol açan saldırıları ve terörün her şeklini insanlık suçu olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz.
İçinde bulunduğumuz dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek her zamankinden daha da büyük önem taşımaktadır.
Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamını hedef alan bu tür terör saldırılarının bir daha yaşanmamasını diliyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yakınlarına Türk Silahlı Kuvvetleri´ne ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.?

 

ÖCALAN, DEMİRTAŞ VE ÜSTÜNDAĞ´IN PANKARTINI ATEŞE VERDİLER
Kayseri´de sabah saatlerinde meydana gelen terör saldırısının ardından Kayseri Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Üstündağ´ın fotoğraflarının bulunduğu pankartı ateşe verdi.
Terör saldırısının ardından Kayseri Valiliği önünde toplanan Kayserililer, teröre tepki gösterdi. ´Kahrolsun PKK´, İdam isteriz´, ´Şehitler Ölmez´ şeklinde tepki gösterdi. Ellerindeki Türk bayrakları ile teröre tepki gösteren halk, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Üstündağ´ın fotoğraflarının bulunduğu pankartı ateşe verdi. Halk, ´İdam´ şeklinde sloganlar atarken, Cumhuriyet Meydanı´nda olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi alındı.

 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN TERÖRE LANET MESAJI
Atatürkçü Düşünce Dermeği Kayseri Şube Başkanı İsmail Ulusoy, kentte meydana gelen terör saldırısını lanetledi.
Başkan İsmail Ulusoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:
?İlimiz Kayseri de meydana gelen hain saldırıyı yapanları, arkasındaki iç ve dış odakları ve adamlarını şiddet ve lanetle kınıyoruz.Şehitlerimize Tanrıdan rahmet yaralılarımıza acil şifalar , Milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.Nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü kınarken , terörle mücadelede Devletimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz.?


KOSB BAŞKANI NURSAÇAN TERÖRÜ LANETLİYORUZ paylaşan: kaytv

OSB BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN TERÖRÜ LANETLEDİ
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, kentte meydana gelen terör saldırısını lanetledi.
Başkan Tahir Nursaçan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Kayseri Erciyes Üniversitesi ana kampüs girişinde ki trafik ışıklarında, çarşı iznine çıkan askerlerimizi taşıyan halk otobüsüne düzenlenen alçakça saldırıdan gelen haberler hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur.
Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça ve haince saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, Anadolu kardeşliğine olan inancımız asla sarsılmayacaktır.
Ülkemiz küresel terör örgütlerinin tehdidi altındadır. Gün, milli mücadele ruhu ile hareket etme günüdür. Milletimiz dimdik ayaktadır. Yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
Hain saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Cenab-ı Hak´tan rahmet, başta aileleri ve yakınları olmak üzere bütün Türk halkına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.?

 


BAŞKAN HİÇYILMAZ KAYSERİ YAŞANAN TERÖR... Kayseri Haber Gazetesi

BAŞKAN HİÇYILMAZ, KAYSERİ´DE YAŞANAN TERÖR SALDIRISINI KINADI
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Erciyes Üniversitesi yakınlarında meydana gelen ve 1. Komando Tugayı askerlerini hedef alan terör saldırısını kınadı.
Başkan Hiçyılmaz, ilk belirlemelere göre 13 şehit ve çok sayıda yaralının olduğu saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, ?Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Yüce Allah bu saldırıyı yapanları Kahhar ismi ile kahretsin. Bu tür saldırılar karşısında Türk Milleti olarak asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve terör örgütlerinin hain emellerine ulaşmalarına izin vermeyeceğiz? dedi.
Hiçyılmaz, çarşı iznine çıkan askerlerin ve sivillerin hedef alındığını ifade ederek, ?Meydana gelen hain terör eylemi bizleri derinden üzmüştür. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize yüce Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar, milletimize ve Kayserililere başsağlığı diliyorum. Geçen hafta İstanbul´da bugün de Kayseri´de meydana gelen patlamalar, bizleri büyük Türkiye hedefine ulaşmaktan asla alıkoyamayacaktır.? diye konuştu.
Hain terör saldırılarının Türk milletinin birlik ve beraberliğini hedeflediğini kaydeden Hiçyılmaz, ?15 Temmuz hain darbe girişiminin yüce Türk milleti tarafından önlenmesinin ardından, bu tür terör saldırıları artmıştır. Anlaşılacağı üzere, içerdeki ve dışarıdaki hain eller kirli emelleri için her türlü saldırıyı gerçekleştirmektedir. 79 milyon Türk insanı teröre asla teslim olmayacaktır. Birlik ve beraberliğini bozmayacaktır. Ülkemizin içinden geçtiği sıkıntı dolu olan bu günlerde, millet olarak yapmamız gereken; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın milli bir seferberlik çağrısına uymak, bir ve diri olmak, büyük Türkiye için koyduğumuz hedeflere kısa sürede ulaşmaktır.? ifadelerini kullandı.
Hiçyılmaz, ?Terörün karşısında durmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek hepimizin görevidir. İş dünyası olarak, kalkınmanın devam etmesi için aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine olan inancımız tamdır.? şeklinde konuştu.

 

ESDER TERÖR SALDIRISINI KINADI
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, kentte meydana gelen terör saldırısını kınadı.
Başkan Kemal Erçalık, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
?Kayseri Erciyes Üniversitesi yakınlarında çarşı iznine çıkmış olan askere karşı gerçekleştirilen terör saldırısından dolayı milletçe acı içindeyiz. Şehitlerimize Allah´tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin kederli ailelerine ve bütün Türk milletine baş sağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz.
Zaman her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik zamanıdır. Artan bu terörist saldırıları nedeniyle; Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçlerimiz, korucularımız, kamu görevlilerimiz ve sivil vatandaşımız dahil olmak üzere bütün toplumu hedef alan ve kan döken bölücü örgüt ile bu örgüte siyasi, ekonomik, moral, lojistik vb. destek veren bütün iç ve dış, gerçek ve tüzel kişileri Esnaf ve Sanatkarlar Derneği olarak terörün her türlüsünü kınıyor, bu saldırının son olmasını temenni ediyoruz.
Devlet mekanizmalarının terörle mücadelesini de sonuna kadar destekliyoruz. Terör sözcülüğü yapanlara, terörü hoş göstermek için çabalayanlara karşı da tedbir alınmasını öneriyoruz. Kimse Türk milletini terörle yıldıramaz. İçte ve dışta Türk milletine kefen biçmeye çalışanların sonunun öncekiler gibi korkunç olacağını hatırlatıyoruz.
Türkiye´nin otuz yılı aşkın süredir mücadele ettiği ve defalarca mağlup ettiği; ancak en büyük mağlubiyetini toplumsal kargaşa ve iç savaş emellerine ulaşamadığı için yaşayan bölücü terör örgütü, Türk milletinin birliğini ve Türkiye´nin müreffeh geleceğini engelleyemeyecektir.
Son olarak her zamankinden daha dikkatli ve sabırlı davranıp teröre karşı olmanın ahlaki bir zorunluluk olduğunu hatırlatıyoruz.?

 

KTB BAŞKANI ÜNLÜ: ?YÜREĞİMİZ PARÇALANDI?
Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri´de ki terör saldırıları sonrası kınama mesajı yayımlayarak, terörü lanetledi ve ? Yüreğimiz Parçalandı.? dedi.
Şaban Ünlü, ?Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan askerleri taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman askerimiz şehit olmuş, 48 kahraman askerimiz yaralandı. Alçak, hain, kalleşlerin yaptığı bu saldırı bizleri derinden yaraladı ve yüreğimiz parçalandı. Allah milletimize bu saldırıyı reva görenlerin belasını versin.? diye konuştu.
Kayseri halkı olarak derin üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, ? Milletimizi bu şekilde sindirmeye çalışanlar asla amacına ulaşamayacaklar. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.? dedi.

 

 

ERCİYES ÜNİVERSİTESİNDEN KINAMA
Erciyes Üniversitesi, sabah saatlerinde kentte meydana gelen hain terör saldırısını kınadı.
Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan söz konusu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
?Bir süredir askerimize, polisimize ve sivil halkımıza yönelik kalleş saldırılarını artıran bölücü hainlerin bu seferki hedefi çarşı iznine çıkan 1. Komando Tugayımıza ait askerlerimiz oldu. Askerlerimizi taşıyan halk otobüsü üniversite kampüsümüz bitişindeki ana yol güzergahından geçerken bombalı hainlerin hedefi oldu. Kalleş saldırıda 13 vatan evladımızı şehit verirken, çoğu asker 50´nin üzerinde kişi yaralandı. Olaydan hemen sonra yaralılar hızla başta Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz olmak üzere çevre hastanelere intikal ettirilmiş ve gereken müdahale anında yapılmıştır. Hastanelerimizin tüm doktor, hemşire ve yardımcı personeli, yaralılarımızın tedavisi için adeta seferber olmuştur. Kayseri halkı da muhtemel kan ihtiyacına karşı hastanelere koşmuştur. Üniversitemiz, Kayserimiz bu alçakça saldırıya karşı kenetlenmiştir.
Şu hiçbir zaman unutulmamalı ki; bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütleri ve işbirlikçileri asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Bizleri bölmeye parçalamaya çalışan hainlere, bu millet geçmişte verdiği derslerin aynısını bugün de vermeye devam edecektir. PKK, DAEŞ, FETÖ/PYD adı ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin çabasını boşa çıkaracaktır. Bu millet, bu ülke, el ele vererek terör belasından kurtulmasını bilecektir. Bölücü terör örgütleri ve işbirlikçileri hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak ve ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmalarına asla müsaade edilmeyecektir.
Hain terör saldırısını bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Acımız çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun.?

 


HAK İŞ İL BAŞKANI ÇELİK KAYSERİMİZE BU ACIYI... paylaşan: kaytv



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor