KAYSERİ´DE BİR İLK

KAYSERİ´DE BİR İLK

TİTREK KAVAK ÇALIŞTAYI

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Kayseri´de bir ilk gerçekleştirilerek 17-19 Eylül 2019 tarihleri arasında Titrek Kavak ağacının biyolojisi, silvikültürel özellikleri ve orman endüstrisinde kullanımı konulu çalıştay Erciyes´te yapıldı.

Çalıştaya Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temür, Daire Başkan Yardımcıları Dr. Mehmet Rıdvan Çörtü, Ertan Pirdal, Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Prof. Dr. h. c. İbrahim Atalay, Prof. Dr. İbrahim Turna, Prof. Dr. Nuray Mısır, Prof. Dr. H. Hulusi Acar, Prof. Dr. H. Alper Çolak, Bölge Müdürlüklerinden davet edilen Şube Müdürleri, Araştırma Enstitülerinden Araştırmacılar, Bölge Müdür Yardımcıları, Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri, Şube Mühendisleri, Şefler ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan çalıştayda açılış konuşmasını Bölge Müdürü İsa Çapkın yaptı. Bölge Müdürü açılış konuşmasında, ?Bölge Müdürlüğümüz hudutları içerisinde yer alan ve ülkemizin dağları arasında önemli bir yere sahip olan Erciyes Dağı, hem kış turizmi, hem dağ tırmanışı, hem de yayla turizmi bakımından yılın her döneminde önemini korumakta ve ziyaretçi akınına uğramaktadır. Erciyes çevresindeki doğal ormanlar meşe türleri Quercus spp (libani, cerris, infectoria, petreae, robur, pubescens), Titrek kavak (Populus tremulan L.), Ardıç (Juniperus spp.), Huş (Betula pendula) ağaçlarından oluşmaktadır. Bu asli orman ağaçlarına Ahlat, Kuşburnu, Alıç, Çitlembik, Badem, Üvez ve Yabani erik gibi yabanıl meyveli ağaçlar karışıma katılarak ormanları oluşturmaktadır. Erciyes Dağı ve çevresinde çeşitli bakı ve rakımlarda iklim verileri büyük değişiklik göstermektedir. İklim verilerindeki bu değişiklik bitki örtüsünü ve ormanların dağılımını etkilemektedir. Erciyes Dağı yamaçlarında bulunan Titrek Kavak meşcereleri hem öncü bir tür olması hem de yüksek dağlık alanlarda yer alması nedeniyle önemli bir orman ağacı türüdür. Titrek kavak hızlı bir şekilde yayılım ve gelişim göstermektedir. Sıklık ve ilk aralama bakım çağına gelen bu meşcerelere acilen bakıma ihtiyaç duymaktadır. Bakımların dozu ve uygulanacak silvikültürel müdahalelerin şekli hususunda tereddütler hasıl olmuş ve bu nedenle Titrek Kavak Çalıştayının düzenlenmesine ihtiyaç duyulmuştur. Titrek Kavağın estetik, ekolojik değerlerini koruyarak aynı zamanda milli ekonomiye katkı sağlayarak gelecek nesillere aktarmak bu çalıştayın amacını oluşturmaktadır. Titrek Kavaktan estetik, ekolojik ve ekonomik olarak sürdürülebilir bir şekilde faydalanabilmek için geçmişte ve günümüzdeki niteliği ile gelecekte neler olabileceği ve nelerin yapılması gerektiğine ait çağrılı bildiriler sunularak tartışılacaktır. Konusunda uzman akademisyen ve araştırmacılarımıza ait bildirilerin sunulacağı ve tartışılacağı çalıştay da siz değerli bilim adamları, araştırmacılar ve uygulayıcıları bir arada görmekten onur duyuyoruz. ? dedi.

İsa Çapkın´ın konuşmasından sonra Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temür konuşma yaptı. Katılımcıların yaptıkları sunumların ardından araziye çıkılarak incelemelerde bulunuldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ