‘KAYSERİ TÜRKÜLERİ’ YARIŞMASI SONUÇLANDI

‘KAYSERİ TÜRKÜLERİ’ YARIŞMASI SONUÇLANDI

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kayseri Türküleri’ni gelecek nesillere aktarmak için 8-16 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği ‘Kayseri Türküleri Yarışması’ sonuçlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, pandemi sürecine rağmen kültür, sanat ve edebiyat adına yapılan yarışma ve sosyal aktivitelerle dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez 8-16 yaş arası çocukların katıldığı ‘Kayseri Türküleri Yarışması’,“Türkünü Söyle Kayseri” sonuçlandı.

Jüri üyelerince yapılan değerlendirme sonucunda derece ve mansiyon ödülleri sahiplerini buldu. Bu kapsamda yarışmada birbirinden güzel Kayseri türkülerini seslendiren yarışmacılardan Özgür Akar birinci, Hatice Kübra Herdem ikinci ve Berivan Kaya da üçüncü oldu. Ayrıca mansiyon ödüllerini Hatice Berra Arslantaş, Armağansu Ateş ve İpek Boyarbay kazandı.

En az bir enstrüman eşliğinde kaydedilen 2 dakikalık video ile yarışmaya katılabilen 8-16 yaş arasındaki çocuklardan dereceye girenler ödüllendirilecek. Birinci olan yarışmacı diz üstü bilgisayar, ikinci yarışmacı tablet ve üçüncü yarışmacı da akıllı saat ödülü alacak. Ayrıca mansiyon ödülü kazanan yarışmacılardan birinciye keman, ikinciye bağlama ve üçüncüye ise gitar hediye edilecek.

Dereceye giren ve ödül hakkı kazanan gençler ileriki bir tarihte düzenlenecek olan ödül töreninde ödüllerini alacak. Ödül töreni tarihi ve yeri daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin resmî sosyal medya hesaplarından ve internet sitelerinden duyurulacak.

Büyükşehir Belediyesi, medeniyetlerin beşiği olan Kayseri’de tarih, gelenek, kültür ve sanatı yansıtan eserleri gelecek nesillere aktarmaya devam edecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü