KAYSERİ TABİP ODASI COVİD-19 AŞI KURULU SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ŞÜKRANLARINI SUNDU

KAYSERİ TABİP ODASI COVİD-19 AŞI KURULU SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ŞÜKRANLARINI SUNDU

“ÜLKEMİZDE COVİD-19 AŞI UYGULAMASININ BAŞLAMIŞ OLMASI SEVİNDİRİCİDİR”

Kayseri Tabip Odası Covid-19 Aşı Kurulu üyeleri yazılı bir açıklama yaparak önceki gün startı verilen aşılama çalışmalarına yönelik hazırlanan dijital altyapının ve organizasyonun mükemmelliğine dikkat çekip gerçekleştirilen başarılı çalışmalar için Sağlık Bakanlığı’na şükranlarını sundu.

Sağlık Bakanlığı’nın aşılama çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen dijital altyapının ve organizasyonun mükemmelliğine dikkat çekip şükranlarını sunan Kayseri Tabip Odası Covid-19 Aşı Kurulu üyeleri yazılı açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler.

“Ülkemizde Covid-19 aşı uygulamasının başlamış olması sevindiricidir. Uygulamanın ilk gününde yüzbinlerce sağlık çalışanı aşı olmuştur. Dijital altyapının ve organizasyonun çok güzel hazırlanmış olmasından dolayı Sağlık Bakanlığımız yetkililerini, ayrıca uygulamaların hızla ve sorunsuz başlamasından dolayı sağlık sistemimiz içerisinde yöneticisinden uygulayıcısına emeği geçen herkesi tebrik eder, meslektaşlarımız adına teşekkür ederiz.

Aşı uygulamasının başlamasıyla birlikte, beklendiği gibi ortaya çıkan soru işaretleri kurul toplantısında bilimsel veriler ışığında görüşülmüştür. Buna göre;

1.     Hastalığı geçirdikten sonra koruyucu antikor titrelerinin düzeyi ve yeni bir enfeksiyondan korunma süresi kişiden kişiye çok değişkenlik gösterdiği için, ayrıca yeterli bağışıklık oluşmuş olsa bile inaktive aşının yapılmasının bu kişilerde bir sakınca doğurmayacağı öngörüldüğü için, Covid-19 geçiren sağlık çalışanlarının aşı olmalarını öneriyoruz. Bu önerimiz, herhangi bir yöntemle kanındaki antikor seviyesine baktırmış ve farklı miktarda antikor titreleri oluşmuş sağlık çalışanlarını da içermektedir. Koruyucu antikor titresini ölçen standardize bir antikor testi olmadığı için, kişinin antikor düzeyi aşı olup olmama kararını etkilememelidir.

2.     Bugünlerde aşı yaptırma hakkı olduğu halde gerek güncel sağlık sorunları gerekse de tereddüt etme veya başka nedenlerle aşı yaptıramayan sağlık çalışanlarının aşı olma hakkı saklı tutulmalı, daha sonra aşı yaptırabilmeleri Sağlık Bakanlığı tarafından güvence altına alınmalıdır.

3.     Emziren kadınlarda CoronaVac aşısının güvenli olduğuna ilişkin yeterli bilimsel veri bulunmamaktadır. Bununla birlikte, başka birçok inaktive virüs aşısının bu kişilerde güvenle uygulandığı bilinmektedir. Uluslararası sağlık kurumlarının da önerdiği gibi, yüksek riskli grupta olan sağlık çalışanlarından emzirmekte olan kadınlarda aşı yaptırmaları konusunda karar kendi tercihlerine bırakılmalıdır.

Bu ve benzeri tereddütlü konular gündeme geldikçe kurulumuz tarafından görüşülmeye devam edilecektir.

Aşı uygulamalarının bilimsel bilgiler ışığında ve adaletli bir şekilde yürütülmesi çok önemlidir. Aşılanan kişi sayısının güncel olarak Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 aşısı bilgilendirme platformunda paylaşılması çok güzel bir uygulamadır. Bunun yanında, şehirlerde aşılanan kişi sayıları, aşılanan doktor oranı gibi daha ayrıntılı verilerin şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması, halkımızın aşıya güvenini ve uygulamaların başarısını artıracaktır.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı