KAYSERİ SANAYİCİSİNE YARAŞIR GECE

KAYSERİ SANAYİCİSİNE YARAŞIR GECE

Kayseri sanayicisinin her geçen gün bir yenisini eklediği başarı hikayeleri artık tüm dünya tarafından bilinmekte. Yıldızı parlayan, cazibe merkezi Kayseri’nin girişimci, çalışkan sanayicisi başarılı çalışmaları ile ülke kalkınmasına katkıda bulunm

'Sanayiciler Gecesi'nde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Hükümetimizin önünde koyduğu perspektif 4 yıllık değil" diyerek, sanayicilerin, üretenlerin önündeki engelleri kaldırmak için hizmet ettiklerini bildirdi.

 

Bakan Yazıcı: “Hedefimiz 2023’e kadar 50 dünya markası”

Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: İş adamlarını turistik amaçla değil, ürettiklerini satmak, Pazar imkanı elde etmek için beraber Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile dolaştıklarını söyledi. "Hükümetimizin başından bu yana olası duyumları göz önüne alarak adeta kuyumcu hassasiyetiyle hareket etmekte. Türkiye'nin gidişi iyi yönde. Kamu kuruluşları, Türkiye'nin çıkarlarını korumak için düzenlendi. İyi rekabet için ürünlerimizi markalaştıracağız. 2023 yılına kadar Türkiye'ye en az 50 marka kazandırmalıyız. Bu anlamda Ar-Ge çalışmaları çok önemli. Hükümetimiz de bu alanda desteklerini sürdürmektedir. Ülkemizin sorunu yok değil, ama bütün sorunları çözüme kavuşturmanın nedeni diyalog ortamının açık olmasıdır. Biz siyaset kanalı olarak diyalog kanalını kapatmadık, ideolojik bağnazlığın esiri olmadık. Çözüm üretmek için seferber olduk. Önümüzde yeni bir anayasa yapılacak. İnşallah Türk Milleti hep birlikte iktidarı ile muhalefeti ile millete ait anayasa yapacaktır. Çevremizdeki ülkelerin idari yapıları itibariyle yaşadıkları sorunlar var. Özellikle Suriye ve Türkiye arasında yaşanan kapılarla ilgili olarak kaygıya kapılabilir. Kesinlikle böyle bir kaygıya kapılmayın. Bizim bütçeyi yönetirken, Türkiye'yi yönetirken neler istiyorsak, komşu ülke halkları için de aynı şeyleri istiyoruz. Kendimiz için arzu ettiğimiz refahı komşu ülke halkları için de istiyoruz. Bu duruş çok kıymetlidir. Gelecek nesiller bunun değerini daha iyi kavrayacaktır. Bu çerçevede sürdürdüğümüz duruşumuz nedeniyle Suriye ile sıkıntılar yaşıyoruz. Ama alternatifimiz var. İktidara geldiğimizde bu toplumda faaliyette bulunan işçisi, esnafı ve memuru farklı yerlerden sağlık hizmeti alıyordu. Bunları birleştirdik. Sıkıntılar halen var ama yol doğru. Ekonomik güvenlikte üreten, satan, marka oluşturan insanlar güven içinde çalışmalarını sürdürmek zorunda. Bu güveni sağlamak zorundayız. Bu anlamda da elbette haklarının telif edileceği düzenleme yapılıyor. Türkiye gerçekten bir yıldız olarak, dünyada içinde bulunduğu ülkeler arasında etken aktör olarak bizi gururlandıracak bir seviyede duruyor."

 

Bakan Yıldız: “Ekonomik istikrarın tetikleyicisi siyasi istikrardır”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ise  "Ekonomik istikrarın tetikleyicisi siyasi istikrardır. Dün açıklanan verilere göre sanayi üretimi artışı sevindirici oldu. Sanayicimiz ne kadar güçlü olursa ülkemizin kalkınma hamlesi de o kadar büyük olacaktır.” Dedi. Bakan Yıldız konuşmasının devamında, “Bugün OSB'lerde birbiri ile rekabet eden ulusal tarifeden daha uygun fiyatlarla elektrik kullanan sanayiler var. Eğer kendi sektörlerinde tasarruf ettikleri paralar varsa, yenilenebilir enerji ve maden sektörüne yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü Türkiye maden rezervleri konusunda zengindir" diyerek sanayicilere tavsiyede bulundu.

Bakan Yıldız öte yandan Türkiye’nin hızla gelişmekte olduğuna vurgu yaparak, "9 yıl önce Türkiye'nin önüne konulan hedeflere bir çok kişi inanmıyordu. GSMH şu anda 3 katına çıktı. Siyasi istikrarın sürüyor olması demek bütün bu ekonomik kazanımları hazırlıyor. Doğru yaptıkça daha çok güçleneceğiz" dedi.

“Özendiğimiz ülkeler, bugün ekonomik krizle mücadele ediyor”

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "TBMM dün 20102 yılının bütçesini görüşmeye başladı. Ülke ekonomilerinin en büyük göstergesi bütçelerdir. Bütçe 1 yıl içindeki kaynakların nerden toplanacağını ve ekonomiye nasıl etki edeceğini gösteren kaynaklardan bir tanesidir" diyerek iktidarları döneminde yakalanan istikrara dikkat çekti

Elitaş, "Özellikle son 10 yıl da siyasi istikrar ile huzur ve refahın birlikte geldiğini göndük. 2001 yılı başlarında topladığımız vergiler faizleri karşılamaya yetmiyordu. O gün bütçenin büyük bir kısmı ancak faiz harcamaları ile karşı karşıya kalıyordu. Şu anda bu çok düşük seviyeye geldi. GSYH'nın 2000'li yıllarda yüzde 17'si faiz giderlerine gidiyordu. 2011 yılında ise GSYH'nın yüzde 3'ü faizlere gidiyor" diyerek rakamları verdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Elitaş, “Özendiğimiz, İtalya, Portekiz, İspanya, AB'nin büyük ülkeleri ekonomik krizle mücadele ederken, siyasi iktidarın değişmesi tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Nisan ve Mayıs 2012 yılında seçim vaadi veren Berlusconi hükümeti istifa etmek zorunda kalmıştır. Bizim siyasi istikrarın ekonomiye katkısını görüyoruz. Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor" şeklinde konuştu.

 

Hisarcıklıoğlu: “Yeni bir kalkınma modeline kafa yormalıyız”

Gecenin bir diğer konuğu yine Kayserinin ulusal boyuttaki yüz aklarından biri olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu idi.  Hisarcıklıoğlu,  konuşmasında  "Yeni bir kalkınma modeline kafa yormalıyız. Bizi 2023 hedefine taşıyacak hedef olmalı" dedi.

Özel ekonomi modeli hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, "İçinde üretim, hizmet, turizm, otel, konut ve okul var. Bir bölge düşünün ki en büyük OSB'nin en az 10 misli büyük bölgelerdir. Türkiye'nin gelişmesinde OSB'lerin büyük bir payı var. Sonrasında serbest bölgeler geldi. Özel Ekonomi Bölgeleri hepsini kapsıyor. Türkiye ve Kayseri kendine yeni hedef almalı. Önümüzdeki dönemde teşvikler de bu kapsamda olacak" ifadelerinde bulundu.

 

KAYSO Başkanı Boydak: “Yapısal reformlar 2012’de de sürmeli”

Gecenin ev sahipliğini yapan Kayseri Sanayii Odası Başkanı Mustafa Boydak, KAYSO olarak 5 kategoride 75 üyeye ödül verdiklerini belirterek, "İşlerini büyüterek, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan üyelerimiz takdiri hak etmiştir" dedi. Büyümenin en önemli unsurlarından birinin makro ekonomik istikrar olduğunu ve bu nedenle hükümetin duyarlılığına teşekkür ettiklerini kaydeden Boydak, "Meclisteki diğer partilerin de iş dünyası ile ilgili gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 2010 yılında yakalanan ivmenin 2011 yılında da yakalandığını 2012 yılının zor olacağını tahmin ettiklerini bildiren Boydak, beklentilerinin yapısal reformların 2012 yılında da sürmesi olduğunu söyledi.

Suzan Sabancı Dinçer: “AB, ekonomide en sorunlu bölge”

 Gecede kadın temsilcisi olarak mikrofona gelen AKBANK Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ise konuşmasında ekonomideki küresel sorunlara vurgu yaparak şöyle devam etti. "Küresel ekonomi için çok zorlukların bulunduğu tarihi bir dönemden geçiyoruz. Sorunların düzelmesi çok zaman alacak. En sorunlu bölge AB olarak ortaya çıkıyor. Güvensizlik yatırım kararlarını olumsuz etkiliyor. Avrupa bölgesi ekonomisinde kamu borcuna ilişkin belirsizlikler, dünya ticaretindeki hacimlerdeki zayıflık ve finans sermayesinde güçsüzlük önemli sorunlar olarak görülüyor" dedi.

Dinçer, "Avrupa Birliği önümüzdeki bir iki yılı sancılı geçirse de mali egrasyonu sağlamış bir birlik olacak diye düşünüyorum" ifadesinde bulundu. Amerika'nın sıkıntılarından Avrupa Birliği’nden daha çabuk sona ereceğini söyleyen Dinçer, "Çünkü Amerika tek bir ülke" diye konuştu. Siyasi istikrarın önemli olduğunun altını çizen Dinçer, "Ülkedeki siyasi istikrar kararların alınmasında uzun vadeli stratejiler konusunda bize yardımcı olmaktadır" dedi.

 

Konuşmaların ardından Kayseri Sanayi Odası tarafından hazırlanan ödüller 75 sanayiciye Bakan Hayati Yazıcı ve Bakan Taner Yıldız ile Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.

***

TALASTA BİR KONAK DAHA HAYAT BULDU

 

YAMAN DEDE KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

 

Talas Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilerek hayata döndürülen ve Talasın manevi mimarlarından Yaman DEDE’nin adı verilen tarihi konak kültür ve sanat evi olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ’ın da katıldığı törenle  hizmete açıldı.

 

Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Taner YILDIZ’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.  Kültür evinin açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım,  “Yaman Dede’yi geç anladık ama bundan sonra gelecek nesillerimize iyi anlatmalıyız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tarihi ve kültürel varlıklarıyla zengin Kayseri’nin tam bir Anadolu şehri olduğuna vurgu yaparak, hükümet olarak verdikleri desteklerle Talas’a da katkı sağladıklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Yıldız, konağı inceledi. Konağın alt katındaki Türk İslam Sanatı Derneği tarafından açılan ebru ve hat kursunu ziyaret ederek, eline aldığı divitle Arapça yazmaya çalıştı. Ancak divitle yazmakta zorlanan Bakan Yıldız, Türkçe "Kat etmek" ve "Sabretmek" kelimelerini ustalıkla yazdı.

Bakan Yıldız’a öğrenciler tarafından Hz. Osman'ın kılıcının tasvir edildiği, Nazar duasının yazılı olduğu tablo hediye edildi. Yıldız açılışın sonunda tasavvuf musikisi korosunun verdiği mini konseri dinleyerek uhrevi alemin hazzına vardı. 

 

***

DİVA-SEN ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

KONFEDERASYON KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILACAK

    Diva-Sen üyeleri düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldiler. Gecede konuşan Diva-Sen Genel Sekreteri Osman Çamur,  Diva-Sen’in siyaset üstü bir çalışma sergilediğini söyledi.

   Kısa adı Diva-Sen olan  Türkiye Diyanet ve Vakıf hizmetleri kolu Diyanet ve Vakıf çalışanları sendikası Kıranardı Şelale Restorantta  kaynaşma gecesinde bir araya geldiler.  Geceye sendika üyelerinin yoğun katılım gösterdiği gözlendi.

    Programda ilk olarak konuşan Diva-Sen il Başkanı Bahattin Munis, sendika çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Munis Kayseri il başkanlığının şube başkanlığı olması için çalışma başlattıklarını belirtti.

     Gecede konuşan Diva-Sen Genel sekreteri Osman Çamur, kendilerini yetkili sendika ilan edenlerin memurların hakkını savunmadığını söyledi. Çamur, Diva-Sen’le diğer sendikalarla aralarındaki farkın siyaset üstü bir sendikacılık olduğunu söyledi. Osman Çamur, Genel merkez kongresinde alınan kararla  4 ayrı sendikayla görüşüldüğünü akabinde konfederasyon kurma kararı alındığını belirtti.

***

TÜRK-İŞ 21.OLAĞAN GENEL KURULU YAPTI

ALT BAŞLIK         :  MUSTAFA KUMLU YENİDEN BAŞKAN

 

 

 

         TÜRK-İŞ 21.Olağan Genel Kurulunu yaptı. 362 delegenin oy kullandığı genel kurulda 223 oyla Mustafa Kumlu yeniden TÜRK-İŞ Genel Başkanlığına seçildi. Türkiye’nin en büyük işçi örgütünün başına  Kayserili bir hemşerimizin 3. kez seçilmesi şehrimizde memnuniyetle karşılandı.Seçimlerden sonra KAY-TV’ye bir değerlendirme yapan Mustafa Kumlu “İşçi arkadaşlarıma teşekkür ederim.TÜRK-İş Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışanların haklı davalarında her zaman yanlarında olacaktır” dedi.

 

    HABERGİRİŞİ

 

      TÜRK-İŞ 21. Olağan Genel Kurulu,  yapılan seçimin ardından sona erdi. 362 delegenin tamamının oy kullandığı genel kurulda 360 oy geçerli sayılırken oyların 223'ünü Mustafa Kumlu 137'sini ise Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın aldı. Buna göre Kumlu, Sendikal Güç Birliği Platformunda girdiği yarıştan zaferle ayrılmış oldu.

 

  SESLİ

 

        Genel kurulda konuşan TÜRK-İŞ  Genel Başkanı Mustafa Kumlu ”İşte yine ateşten gömleği giydim… Biliyorum,  üzerimize atılan ateş topları nedeniyle yine yanmadığımız bir tek gün olmayacak. Hükümetin emeğe karşı bitmez tükenmez saldırılarının önümüzdeki dönemde devam edeceği açık. Yine zor, belki de her zamankinden daha zor bir dönem bizleri bekliyor…  Bu zor dönemde emek lehine adımlar atılabilmesi için tek tek hepinize, hepinizin desteğine ihtiyacımız var “ dedi.

 

   SESLİ

 

      Hemşerimiz Mustafa Kumlu  seçimlerden sonra KAY-TV’ye açıklama yaptı. Kumlu “Kongre sürecinde çok sayıda hemşerimden destek telefonu aldım. Kongrede bize güven duyan tüm işçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zor bir döneme giriyoruz. Ancak TÜRK-İş olarak çalışanların her haklı davasında yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

 

       TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu,Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ergün Atalay, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar'dan oluştu.

 



Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”