KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN '19 MAYIS' MESAJLARI

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başta olmak üzere protokol üyeleri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayımladıkları mesajlar ile kutladı.

KAYSERİ VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Günaydın mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İstiklal Savaşımızın başlangıcı ve Milli Mücadelemizin ilk adımı olan, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 102. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğimize bayram olarak armağan edilmesi büyük anlam taşımaktadır. Uluslararası müsabakalarda Şanlı Bayrağımızı göndere çektiren ve Ülkemizin adını bütün dünyaya duyuran sporcularımız gurur kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın, sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR'IN MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında, “19 Mayıs Milli uyanışın sembolüdür” dedi. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak, milletle birlikte İstiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gündür. 19 Mayıs 1919 günü, Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladıdır. Muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm hemşerilerimin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum."

 

MUSTAFA YALÇIN'IN MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yalçın mesajında, Allah’tan bir daha o günlerdeki zorlukları yaşatmamasını dileyerek, “19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından birisidir. Milli mücadele Samsun’da bundan 102 yıl önce bugün atılan adımla başladı. Milli mücadelede en önemli olaylardan birisi de Atatürk'ün İstanbul’dan Samsun'a Bandırma Vapuru ile gitmesidir. Bandırma Vapuru'nun kaptanı İsmail Hakkı Durusu ise Zincidereli bir hemşehrimizdir ve bu da bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. Allah bize bir daha milli mücadeledeki zorlukları yaşatmasın. Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Atatürk ve silah arkadaşlarına olan saygımız da her zaman sürecek. Onları hep rahmet ve minnetle anacağız” ifadelerini kullandı.

 

ERÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ÇALIŞ'IN MESAJI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Rektör Çalış, şunları kaydetti;

"19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı, Aziz Türk Milleti’nin tarihi dönüm noktalarından biridir. Bağımsızlık yolunda atılan ilk kıvılcım olan 19 Mayıs anlam ve önemi nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal'in Türk gençliğine olan güveni hiçbir zaman yok olmamış ve bu kapsamda Türk Milletini ayakta tutan tüm değerlerin korunması da sevgili gençlerimize emanet edilmiştir. Bu vesile ile başta geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz olmak üzere, Aziz Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet dilerim.”

 

MMO BAŞKANI VAROL'UN MESAJI

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milli bayramların bir milletin sevinci olduğunu söyleyen Varol, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milli Bayramlar bir milletin sevincidir. Ulusumuzun Atatürk’ün önderliğinde başlattığı var olma mücadelesinin başlangıcı olan bu önemli günü, Ulu Önderimiz geleceğin teminatı olan gençlere armağan etmiştir.‘’ Cumhuriyet’e sahip çıkan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da