KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

   Süleyman ERDOĞAN
   editor@kayserihaber.com.tr                      

   

BAŞKAN AKAY TOKAT’TA

BUĞDAY İLE KOYUN GERİSİ OYUN

KOCASİNAN'DA 'TEMİZ TARLA, TEMİZ ÜRÜN' KAMPANYASI BAŞLATILDI

AMAÇ, ÜRETİMDE KALİTEYİ ARTIRMAK

KTO’DA TURİZM SEKTÖRÜ KREDİLERİ KONUŞULDU

TURİZM TEMSİLCİLERİ İLE KAMU BANKALARI KTO’DA TOPLANDI

HAVALAR ISINDI MEYVE FİYATLARI DÜŞTÜ

KAYISININ KİLOSU 10 TL’DEN SATILIYOR

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KARAMUSTAFA, KKTC KANAL T’DE ‘TURİZMİ’ ANLATTI

KARAMUSTAFA: TÜRKİYE, TURİZM SEKTÖRÜYLE, GÜÇLÜ VE LİDER BİR ÜLKE KONUMUNDADIR

DAĞITIMI YAPILAN TOHUMLAR BOY VERDİ

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATINI YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

KAYSERİ MODEL FABRİKA’NIN MAKİNE TESLİM ALMA PROSEDÜRÜ TAMAMLANDI

FABRİKA, KTO, KAYSO VE AGÜ ORTAKLIĞINDA KURULDU

TÜRK TOHUMLARI 80 ÜLKENİN TARIM ARAZİLERİNDE FİLİZLENİYOR

TSÜAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET YILMAZ: BUGÜN DÜNYADA 11'İNCİ SIRADA YER ALAN BİR TOHUM SEKTÖRÜMÜZ VAR

TÜİK KAYSERİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI

ENFLASYON %1,16 ARTTI

TARIMDA ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ

İLÇE TARIMININ BUGÜNÜ VE GELECEĞİ ELE ALINDI

KTO MAYIS VE HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

PROF. DR. ÇELİK: PANDEMİ İÇİN ÖN GÖRÜLEN SÜRE 2022

KAYSERİ OSB'YE TSE COVID – 19 GÜVENLİ ÜRETİM/HİZMET BELGESİ

ULAŞ’TAN NURSAÇAN’A BELGE

KAYSERİGAZ, DOĞALGAZ TÜKETİM RAKAMLARINI AÇIKLADI

KOVİD-19, KONUTTA DOĞALGAZ TÜKETİMİNİ ARTIRDI

KAYSO’DA MECLİS TOPLANDI

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMADAN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

TARIM ARAZİLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR

HASAT ZAMANI BAŞLIYOR

BAKAN VARANK, DENER MAKİNA'YI ZİYARET ETTİ

BAKAN VARANK, 5 KITADA 86 ÜLKEYE İHRACAT YAPAN DENER MAKİNA'YI ZİYARET ETTİ

KAYSERİ PASTIRMASI "PASTIRMA YAZI"NDA LEZZETLENİYOR

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış: “Pastırma sıcaklıklarında, pastırma daha lezzetli olur”

Kayseri'nin zengin mutfak kültüründe akla ilk gelen yiyeceklerden pastırma, adını verdiği "pastırma yazı"nda lezzetine lezzet katıyor.

Tarihi bin 500 yıl öncesine Orta Asya Türklerine kadar uzanan pastırma, "pastırma yazı" döneminde ayrı bir lezzete kavuşuyor.

Pastırma yapımı için en uygun zaman olarak gündüzlerin sıcak, gecelerin ise soğuk olduğu ekim ayı sonunda başlayıp kasım ortasına kadar devam eden ve "pastırma yazı" olarak bilinen dönem tercih ediliyor.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, yaptığı açıklamada, Türkiye'de pastırma ve sucuk üretiminin yüzde 30'unun Kayseri'den karşılandığını söyledi.

ERCİYES'İN ESİNTİSİYLE KURUTULUYOR

En lezzetli pastırmanın "pastırma yazı" olarak ifade edilen dönemde imal edildiğini anlatan Bağlamış, Erciyes Dağı'ndan gelen esintinin kurutmaya asılan pastırmanın olgunlaşması ve lezzet kazanmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Bağlamış, pastırmanın doğal yöntemlerle üretildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Pastırma bir hayvanın yüzde 30'luk diliminden, en özel etlerden oluşur. Önce pres yapılır, tuzlanır, daha sonra damlarda 15 günlük bir bekletilme sürecine alınır. Doğal güneşten istifade edilerek pastırmalar damda kurutuluyor. Her yıl 10'uncu ayın sonu, 11'inci ayın 20'si arasında pastırma sıcağı dediğimiz sıcaklıklar olur. Pastırmalar normalde sıcak hava depolarında kurutulur. Bu tarihlerde ise dışarıda beklemeye bırakılır. Pastırma sıcaklıklarında, pastırma daha lezzetli olur."


Haber Kaynak : AA