EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

   Süleyman ERDOĞAN
   editor@kayserihaber.com.tr                      

   

ALTINDA TAKSİT SAYISININ 8'YE ÇIKMASI

TALEPLERİ ARTIRDI

ŞEKER’DEN 60 MİLYON TL SÖKÜM AVANSI

10 BİN ÇİFTÇİYE 60 MİLYON TL SÖKÜM AVANSI DAĞITILDI

2019 ESNAF İÇİN ÖLÜ BİR YIL OLDU

AHMET ÖVÜÇ, HABER EKİBİMİZE 2019 YILINI DEĞERLENDİRDİ

ASKON KAYSERİ 2020 YILINA DAMGA VURACAK

11. Dönem Vizyon çalıştay programını Antalya’da gerçekleştirdi

KAYSO ÜYELERİNE KUR-FAİZ RİSKİ VE LİKİDİTE YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile Türk Eximbank işbirliğinde üyelerine yönelik “Kur/Faiz Riski ve Likidite Yönetimi” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

KAYSERİ PASTIRMASI "PASTIRMA YAZI"NDA LEZZETLENİYOR

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış: “Pastırma sıcaklıklarında, pastırma daha lezzetli olur”

ZEYTİNYAĞLI PROPOLİS AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNE İHRAÇ EDİLİYOR

ZEYTİNYAĞLI ÜRÜN AVRUPA BİRLİĞİ'NE İHRAÇ EDİLEN İLK ÜRÜN

TSK'NİN ENERJİSİNE 100 MİLYON LİRA YATIRIM

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, ASPİLSAN'a yapacağı yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla TSK'nin enerjisine güç katacak

KADIN GİRİŞİMCİLERİN İŞ KURMA YOLLARINDA BİR ÇOK SORUN VAR

Kigder Başkanı Dr. Karaoğlu: "Kayseri'de kadın girişimcilerin iş kurma yollarında bir çok sorunları var”

BAŞKAN GÜLSOY’DAN İSTİHDAM ODAKLI KREDİ PAKETİ DEĞERLENDİRMESİ

Başkan Gülsoy, “Daima reel sektörün yanında olduğu hissettiren ve iş dünyasını destekleyen hükümetimize de teşekkür ediyoruz “

KAYSO EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ: “BANKALAR FEDAKARLIK YAPMALI”

KTO EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KTO BAŞKANI GÜLSOY: “FAİZLER SÜRATLE AŞAĞIYA ÇEKİLMELİ”

TARIM KREDİSİ FAİZİNE TEPKİ

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, besicilik işleri ile uğraşan üreticilere finansman desteği veren bankaların faiz oranlarını yükselttiğini belirtti.

GENÇ MÜSİAD,

KOSGEB KAYSERİ İL MÜDÜRÜ ÖZBEKLER’İ KONUK ETTİ

ŞEKER’DE YENİ İSTİHDAM ALANI

Kayseri Şeker, Sivas Belediyesi ve İl Özel İdaresi ortaklığında kurulan SİVTAŞ tarafından Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde 29 Ekim'de temeli atılan yem fabrikası ile süt işleme tesisinin ortağı oluyor.

İŞKUR İŞGÜCÜ PİYASASINI ANALİZ EDİYOR

İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ahmet Ayçiçek; "İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler ‘Mobilya Döşeme İşçisi, Satış Danışmanı/Uzmanı ve Yatak İmalat İşçisi’dir "

KAYSERİ PASTIRMASI "PASTIRMA YAZI"NDA LEZZETLENİYOR

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış: “Pastırma sıcaklıklarında, pastırma daha lezzetli olur”

Kayseri'nin zengin mutfak kültüründe akla ilk gelen yiyeceklerden pastırma, adını verdiği "pastırma yazı"nda lezzetine lezzet katıyor.

Tarihi bin 500 yıl öncesine Orta Asya Türklerine kadar uzanan pastırma, "pastırma yazı" döneminde ayrı bir lezzete kavuşuyor.

Pastırma yapımı için en uygun zaman olarak gündüzlerin sıcak, gecelerin ise soğuk olduğu ekim ayı sonunda başlayıp kasım ortasına kadar devam eden ve "pastırma yazı" olarak bilinen dönem tercih ediliyor.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, yaptığı açıklamada, Türkiye'de pastırma ve sucuk üretiminin yüzde 30'unun Kayseri'den karşılandığını söyledi.

ERCİYES'İN ESİNTİSİYLE KURUTULUYOR

En lezzetli pastırmanın "pastırma yazı" olarak ifade edilen dönemde imal edildiğini anlatan Bağlamış, Erciyes Dağı'ndan gelen esintinin kurutmaya asılan pastırmanın olgunlaşması ve lezzet kazanmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Bağlamış, pastırmanın doğal yöntemlerle üretildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Pastırma bir hayvanın yüzde 30'luk diliminden, en özel etlerden oluşur. Önce pres yapılır, tuzlanır, daha sonra damlarda 15 günlük bir bekletilme sürecine alınır. Doğal güneşten istifade edilerek pastırmalar damda kurutuluyor. Her yıl 10'uncu ayın sonu, 11'inci ayın 20'si arasında pastırma sıcağı dediğimiz sıcaklıklar olur. Pastırmalar normalde sıcak hava depolarında kurutulur. Bu tarihlerde ise dışarıda beklemeye bırakılır. Pastırma sıcaklıklarında, pastırma daha lezzetli olur."

Haber Kaynak : AA