‘KAYSERİ MUTFAĞI’ DÜNYA’NIN EN İYİSİ

‘KAYSERİ MUTFAĞI’ DÜNYA’NIN EN İYİSİ

ŞEF YUNUS EMRE AKKOR, KİTAPLAŞTIRMIŞTI

Dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması "Gourmand Cookbook Awards"ta yerel mutfaklar kategorisinde Türk şef Yunus Emre Akkor'un  “Kayseri Mutfağı" kitabı Dünyanın En İyisi (Best in the World 2020) seçildi.

Çin ve Fransa'da yapılacak ödül törenlerinin Corona Virüs salgını nedeniyle 2021’e ertelendiğini üzülerek bildiren yarışma başkanı Edouard Cointreau, salgından kaynaklanan tedbirler sona erdiğinde yapılacak olan etkinliği bildireceğini iletti.

Şef Yunus Emre Akkor, "Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı" adlı kitabıyla yemek kitaplarının "Nobel"i sayılan "Gourmand Cook Book Awards Best in the World 2020" yi kazanarak Kayseri Mutfağına ve Kayseri'ye uluslararası alanda büyük bir prestij kazandırmıştır.

Ramazan Çakmakcı'nın editörlüğünde hazırlanan kitap, Kayseri Mutfağının, M.Ö. 4000'li yıllara kadar geri gittiğini ve Hititlere kadar uzanan bir mutfak kültürünün  bugünün Kayseri mutfağında halen yaşamaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Aynı zamanda, Türk mutfağının büyüklüğünün ve tarihsel derinliğinin bir ispatı olan bu ödül, geleneksel ve yerel olan lezzetlerin korunmasının ve mutfağın bağlamının doğru kavranarak bu bağlamdan ayrılmamanın önemini de genç aşçılara önemli bir ders olarak ortaya koymaktadır.

Kayseri Mutfağı bu kitap ile, dünyada binlerce yıldır kesintisiz yaşayan çok az sayıdaki yerel mutfakların arasında yer aldığını ortaya koymuş bulunmaktadır.

Kayseri mutfağının geleneksel yemeklerinin özgün tariflerinin kayıt altına alındığı ve tarihsel derinliğinin açığa çıkarıldığı bu kitap, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim 2019'da yayınlanmıştı.

Kitap İnternette herkesin okuyabilmesi için ücretsiz olarak kamuya açılmıştır.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor