KAYSERİ MAHALLESİ`NDE SONA DOĞRU

KAYSERİ MAHALLESİ`NDE SONA DOĞRU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Mahallesi projesinde devam eden çalışmaları içeren bir brifing aldı. Brifingin ardından konuşan Başkan Özhaseki, "Kültür sanat projelerinde artık sona yaklaşıyoruz" dedi.

Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi`nin Kentsel Sit Alanı 329 Ada Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi`nden Prof. Dr. Zekai Görgülü`den brifing aldı.

Başkanlık Toplantı Salonu`nda gerçekleşen brifinge Başkan Özhaseki`nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi`nden üst düzey yöneticiler ve ilgili personel katıldı.

Prof. Dr. Zekai Görgülü tarafından hazırlanan sunumu dinleyen Başkan Özhaseki, konuyla ilgili hazırlanan 4 ayrı projeyi yakından inceledi.

Sunumun ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi`nin kültür sanat projelerinde sona yaklaştığını belirterek "Birçok kültür sanat projesi hazırlandı, kuruldan geçti ve yapım aşamasına geldik. Bazı yerlerde de yeni yeni çalışmalara başladık. Bir taraftan Cırgalan`da kocaman bir alanda çalışmalar tamamlanma noktasına geldi. Orası bir eğlence ve kültür merkezi haline geliyor. Bir taraftan Selçuklu Müzesi yapılıyor. Bir taraftan da kale içinde Kültür Sanat Merkezi ve Arkeoloji Müzesi çalışmaları hızla devam ediyor. Bütün bunlar olurken Kayseri Mahallesi`nde şimdiye kadar yapılanlara ilaveten boş alanların planlanması noktasında çalışmalar yapıyoruz. Şu andaki ana fikir, bir meydan ve bu meydanda bütün Kayseri yemeklerinin sunulabildiği bir ortamın doğması. Ayrıca bir sokakta da gerek yöresel ve yerel sanatların gerekse milli ve dini sanatların hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Aynı zamanda da uluslararası düzeyde entelektüel birikimi olan insanların sanat icra ettikleri bir ortamın doğması için gayretlerimiz var" ifadelerini kullandı.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti