KAYSERİ LGS’DE 6 BİRİNCİ ÇIKARDI

KAYSERİ LGS’DE 6 BİRİNCİ ÇIKARDI

BAŞARI YÜZDESİ ARTTI

Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen 2020 Liselere Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Yurt genelinde 181 öğrenci sınavda sorulan bütün sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alarak sınav birincisi olurken, ilimizde de farklı orta okullardan mezun olan 6 öğrenci tam puan alarak birinciler listesine isimlerini yazdırdılar.

Kısaca LGS olarak adlandırılan 2020 Liselere Geçiş Sınavı sonuçları sonrası yurt genelinde 181 öğrenci sınavda sorulan bütün sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alarak sınav birincisi odu. İlimizde de farklı orta okullardan mezun olan 6 öğrenci tam puan alarak birinciler listesine isimlerini yazdırdılar.

İşte birincilik listesinde yer alan  50. Yıl Dedeman İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Faruk Yurdakul Türkiye genelinde 500 tam puan alan 181 öğrenci arasına girmenin gururunu yaşadı. Haber ekibimize konuşan LGS birincisi Ahmet Faruk makine ya da bilgisayar mühendisi olmak istediğini ifade edip; LGS’de birinci olmasının sırrının düzenli ve verimli ders çalışmasından kaynaklı olduğunun altını çizerek şunları kaydetti. “ Liselere Giriş Sınavında 500 tam puan yaparak Türkiye birincisi oldum. Bu süreçte gayretli ve düzenli çalışmanın yanı sıra başta okul müdürümüz Ahmet Oğuz olmak üzere tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Eğitim, öğretim ve pandemi sürecinde beni destekleyen aileme de teşekkür etmek istiyorum. Pandemi süreci benim için hem avantaj hem de dezavantaj oldu. Ben genelde derse çalışarak değil de dersi öğretmenlerimizden dinleyerek anlıyorum. Hocalarımız sağ olsunlar online canlı yayınlar sayesinde bize destek çıktılar ve ders öğretiminde bulundular. Uzaktan bize denemeler de yolladılar ve bu denemeler sayesinde sınava daha iyi hazırlanma fırsatı yakaladık”.

Bundan sonraki hedeflerini de açıklayan LGS birincisi öğrenci Ahmet Faruk Yurdakul amacının Erciyes İmam Hatip ya da Kartal İmam Hatip Lisesine kayıt yaptırmak istediğini söyledi. Ahmet Faruk liseden sonraki hedefini üniversitede makine ya da bilgisayar mühendisliği olduğunu da sözlerine ekledi.

LGS birincisi Ahmet Faruk’un babası Ramazan Yurdakul ise denemelerdeki sonuçlardan dolayı böyle bir başarı bekledikleri ifade ederken şunları kaydetti. “Bize böyle bir evlat nasip ettiği için rabbime hamd ediyorum. Bizler gayret ettik, hocaları yardımcı oldu ve çocuğumuz Türkiye birincisi oldu. Çocukların, çocuk olduğunu unutmadan düzenli çalışmasını istedik. Ders çalışması gereken yerde dersine çalıştı, sosyal yaşantı olarak da hiçbir zaman geride kalmadı. Stres altında sınava girmedi. Bizler ve öğretmenleri denemelerdeki sonuçlardan dolayı böyle bir başarı beklentisi içerisindeydik. Çocuğumuzun isteği doğrultusunda ilerdeki meslek seçiminde kendisini destekleyerek bizler de mühendis olmasını istiyoruz”



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da