KAYSERİ İL ÖZEL İDARESİ SAĞLIK MERKEZLERİNİ YENİLİYOR

KAYSERİ İL ÖZEL İDARESİ SAĞLIK MERKEZLERİNİ YENİLİYOR

Kayseri İl Özel İdaresi, il genelindeki sağlık merkezlerinden 99'unun daha modern hale gelmesi ve eksikliklerinin giderilmesi amacıyla bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, ilçelerde ve köylerde bulunan sağlık ocağı, sağlık evi gibi sağlık ünitelerinin layıkıyla hizmet vermesini önemsediklerini ve bu tür yerlerin fiziki yapısını tek tek değerlendirdiklerini belirtti.
Halk sağlığının göz ardı edilemeyeceğini, Kayseri'nin en ücra köşesindeki bir sağlık ünitesinin dahi kendileri için aynı öneme sahip olduğunu vurgulayan Atsız, çalışmalar sonucunda 2012 yılında 12 ayrı ilçeden 99 sağlık merkezinin bakım ve onarımının yapılması yönünde karar alındığını belirtti.
Söz konusu yerlerle ilgili hızlıca ihale sürecine gidildiğini ve 49 adet sağlık merkezinin bakım onarım ihalesinin yapılarak çalışmaların başladığını ifade eden Atsız, şu bilgileri verdi:
‘'Sağlık merkezleri için kendi öz bütçemizden 500 bin TL ayırmıştık. Yapılan girişimler sonucu Sağlık Bakanlığı'ndan da 200 bin TL ilave ödenek aldık. Toplamda 700 bin liraya ulaşan ödeneğimiz ile Pınarbaşı ilçesinde 8, Develi ilçesinde 16, Bünyan ilçesinde 4, Yahyalı ilçesinde 8, Sarız ilçesinde 3, İncesu ilçesinde 7, Melikgazi ilçesinde 2 ve Kocasinan'da 1 olmak üzere toplam 49 sağlık merkezinin bakım onarım ihalesini 440 bin liraya sonuçlandırarak çalışmaların başlamasını sağladık. Tomarza, Bünyan ve Talas gibi kalan ilçelerimiz ile Toplum Sağlığı merkezlerimizden 50 sağlık merkezinin ihale sürecide devam etmektedir.''
Atsız, çalışmalar kapsamında sağlık merkezlerinin fiziki eksikliklerinin giderildiğini, çatı aktarımı, boya ve tesisat gibi işlerin yenilendiğini vurgulayarak özürlü rampası yapımının da gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti