KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN BİK VE CHP’YE ZİYARET

KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN BİK VE CHP’YE ZİYARET

ALTINKAYA: GAZETELER BİRLEŞMELİ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Veli Altınkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri Basın İlan Kurumu Kayseri İl Müdürlüğü görevine Atanan Emrullah Kaya’ya ve bir süre önce gerçekleştirilen kongrede ikinci kez il başkanlığına seçilen Ümit Özer’i makamında ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ temennisinde bulundular. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ziyarette yaptığı değerlendirmede ilimiz medya kuruluşlarının zor durumda olduğunu hatırlatarak “Gazetelerin birleşmesi konusuna yeniden gündeme getirilmeli” ifadesini kullandı.

Diyarbakır İl Müdürlüğü’nden Kayseri Basın İlan Kurumu Müdürlüğü’ne atanan Emrullah Kaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya Yönetim Kurulu Üyeleri ‘Hayırlı olsun’ temennisinde bulunup başarılar dilediler. Ziyarette ilimizde faaliyet gösteren yazılı basın kuruluşlarının sorunlarını gündeme getiren Başkan Altınkaya Basın İlan Kurumu Müdürlüğü’nden yazılı basının kalkınması için destek talep edip Kayseri'de gazetelerin birleşme konusunu da yeniden girişimlerde bulunulması gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti “Bütün meslektaşlarımız ve camiamız adına kendisine hoş geldiniz diyor başarılar diliyorum, Basın İlan Kurumu’yla biz iç içe çalışmaktayız. Basın İlan kuruluşunun 1961’ den bu yana özellikle yazılı medya resmi ilanlar noktasında çok başarılı projelere imza attı. Geçmişte şube sayısının artırılması noktasında Mehmet Atalay Bey’in Genel Müdürlüğü döneminde de başarılı çalışmalar oldu. Kayseri şubesi kuruluşunun üzerinden 15 yılı aşkın bir süre geçti. Burada da 15 yılı aşkın bir süredir resmi ilan alan bugünki günlük çıkan 14 gazetemiz ve değişik periyotlarda çıkan ve sayıları 5 ila 10 arasında değişen gazeteler de Basın İlan Kurumu’yla iç içe beraber çalışıyor. Çeşitli vesilelerle sık sık söylüyorum geleneksel medya ciddi manada zor durumda, televizyonlar özellikle yazılı medya ciddi manada zor durumda. Geçtiğimiz yıl rakamlarına baktığımızda geçen yıl Kayseri’deki günlük gazeteler için söylüyorum ortalama 24-25 bin TL resmi ilan almışız, bunun içinde KDV’si de dahil. Yerel gazetelerimizde birbirimizi aldatmaya gerek yok, trajlarımız fevkalade kötü dolayısıyla traj odaklı bir gelir yok. Özel ilanlarda Kayseride gazete sayısı maalesef çok fazla… Bir çok arkadaşımızın sigorta ve vergi yönünden sıkıntısı var. Böyle bir ortamda daha vasıflı bir gazete çıkarmak zor. Gazetelerin mutlaka birleştirilmesi gerek. Sadece resmi ilan odaklı değil gazete sayısını azaltırsak özel ilanların da artacağına inanıyorum “.

Kayseri Basın İlan Kurumu Müdürlüğü’ne atanan Emrullah Kaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, 2011 yılından bu yana ailenin içinden olduğunu hatırlatarak “Gazetelerimiz ve Cemiyetimiz bizim göz bebeğimizdir. Bir aradayız ve ayakta kalmamız için de yardımlaşmamız gerekmektedir. Uyum içerisinde elimden geldiği kadar gayret göstereceğim. Kayseri basınını incelediğimizde oldukça güçlü ve köklü bir basın görmekteyiz. Bu bizim çalışmalarımıza artı bir değer katacaktır. Basın İlan Kurumu gazeteci kardeşlerimizin iyi olmaları için elinden gelen gayreti gösterecektir.” ifadesini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Altınkaya ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra CHP İl Başkanlığı görevine yeniden seçilen Ümit Özer’i ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ temennilerini bir kez daha dile getrdiler.

Ziyarette konuşan Başkan Altınkaya, “ Biz gazeteciler olarak tüm partilere eşit mesafede olmamız gerekir. Ben, muhalefetin güçlü olmasına inananlardan biriyim, muhalefet güçlü olursa iktidar kendisine daha fazla çeki düzen verir. Muhalefetinin nefesini ensesinde hisseden bir iktidar halkın beklentilerine yönelik atacağı adımlarda çok daha sağlıklı hareket eder. Gazetecilik sektörü hem Kayseri’de hem de Türkiye’de zor günler geçiriyor. Geleneksel medya zor durumda. Gazetelerin hem resmi, hem özel ilan durumları çok kötü. Bu manada gazetelerin yaşaması lazım, gazetelerin özgür olması herkesin arzu ettiği bir şey ama bu özgürlük biraz da ekonomiyle alakalı bir iş”

Altınkaya sözlerinin devamında geçtiğimiz günlerde Kayseri’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantısının basına kapalı olması konusundan duyulan rahatsızlığı da dile getirip, tutuklanan gazeteciler konusuna da dikkat çekerek şunları kaydetti “ Fiilen gazetecilik yapan bir arkadaşımızın tutuklanmasını tasvip etmem. MİT bizim gözbebeğimiz gibi korumamız gereken bir teşkilat, bu teşkilatın bir kanunu var. MİT Başkanı haricinde hiçbir mensubunun adını kullanamazsınız buna rağmen bu gazeteci arkadaşlarımız kanunu ihlal etmiş olabilir keşke mahkemelerimiz tutuksuz yargılansalardı.”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tutuklanan gazetecilerin gün geçtikçe arttığının altını çizerek “Yaptıkları haberlerden dolayı tutuklanan gazetecilerimiz var, bu bizi üzüyor. Ayrıca 8 mart’ ta bile intihar eden öldürülen kadınlarımız oluyor. Bu konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. CHP olarak basının özgür olmasını istiyoruz. 2 yıllık bir süreyi geride bıraktık, basınla güzel çalışmalar yaptık. Genel başkanımız özel bir görüşme için geldi. Büyük bir ihtimalle kurultaydan sonra genel başkanımızı Kayseri ‘de tekrardan ağırlayacağız. Muhtarlarla toplantı yapacağız. Bu toplantımız basına açık gerçekleşecek. Genel Merkezimiz Kayseri’ye çok önem veriyor, çalışmalar devam ediyor, önümüzdeki süreçte milletvekillerimiz gelecek, toplantıda iş dünyası sorunlarını anlattı karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. “şeklinde konuştu.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi