Kayseri Emniyeti’ne Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı

Kayseri Emniyeti’ne  Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı

Yerli ve Milli imkanlarla üretilen yeni nesil kriminal olay yeri inceleme aracı ‘Kıraç’ Vali Şehmus Günaydın’ın da katıldığı törenle Kayseri Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmete girdi.

Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan KIRAÇ araçlar; uzman personelin her türlü arazi ve iklim şartlarında olay yeri inceleme birimlerine delil güvenliği ve olayların aydınlatılması konusunda önemli katkı yapacak olan tamamen yerli ve milli imkanlarla imal ve dizayn edildi. Araçlarda bulunan delil kurutma kabinleri; bulgular olay yerinde kurutularak mobil parmak izi geliştirme laboratuvarında inceleme imkanı sunuyor.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen araç teslim töreninde Vali Şehmus Günaydın ve  İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk  yeni nesil kriminal inceleme aracını kontrol edip Kayseri Bölge Kriminal Polis Labratuvarı Müdürü Dr. Hakan Beyaz’dan araçların teknik donanımı ve fonksiyonları ile ilgili bilgiler aldılar.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Kayseri Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne; 'Delile olan güven devlete olan güvendir' anlayışından hareketle olay yerinde bulunan bulguları daha olay yerinde delile dönüştüren Kriminal İnceleme Aracı 'KIRAÇ', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öngörüleri ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü envanterine katıldı.

Vali Şehmus Günaydın yaptığı değerlendirmede "Meydana gelen olaylarda delillerin süratli bir şekilde değerlendirilmesi ve olay mahalinde ve çevresinde var olan delillerin de süratli bir şekilde tespiti için çok güzel bir imkan. Kayserimize üretilen araçların 13.'sü geldi. Bunun yanında diğer araçlarla olay yeri inceleme şube müdürlüğümüz çok daha güçlü ve verimli çalışacak bir ortama kavuştu. Bu noktada desteklerini esirgemeyen bakanımıza, emniyet genel müdürümüze teşekkür ediyoruz. Kayserimizde emniyetimizin görevlilerimizin her alanda çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürebilmesi için bütün imkanlarımızla emniyet teşkilatımızı destekliyoruz. Olayların aydınlatılmasında vatandaşlarımızın bize verdiği destekler için de teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki Kayserimizin huzur ve güven şehri olabilmesi için ekiplerimizin, çalışma arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar yanında vatandaşlarımızın da vereceği desteğin çok büyük önemi var" ifadesini kullandı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”