KAYSERİ EMNİYETİ KARIŞTI

KAYSERİ EMNİYETİ KARIŞTI

2009-2010 yılları arasında yaklaşık on ay süreyle Kayseri Emniyet Müdürlüğü yapan Arif Akkale yargı kararıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne geri döndü. Emniyet müdürü İbrahim Kulular ise karar üzerine izin alarak şehirden ayrıldı. Akkale'nin kısa sürede

       Yargı kararı Kayseri Emniyetini karıştırdı. Temmuz 2009 ile Mayıs 2010 tarihleri arasında yaklaşık on ay süreyle Kayseri’de Emniyet müdürlüğü yapan Arif Akkale, 5 yıl aradan sonra Yargı kararıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne tekrar döndü.

        Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın bir şehit cenazesinde Şehitlikte uğradığı saldırıdan kısa süre sonra kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden alınarak Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne verilen Arif Akkale eski görevine dönmek için İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı görüşmeler sonrasında Akkale Roma’ya Güvenlik Ateşesi olarak atanmıştı…

       Ateşelik görevinin yaklaşık bir yıl kadar önce tamamlanması ile Akkale, Yargı nezdinde tekrar girişimde bulundu. Ve İdari yargı kararı ile Akkale Kayseri Emniyet müdürlüğü görevine yeniden atandı. Akkale görevine başlamak üzere dün Kayseri’ye geldi.

      Ankara’da yaşanan gelişmelerden haberdar olan Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ında izin alarak şehir dışına çıktığı öğrenildi.

           İçişleri Bakanı Efgan Ala’nın Emniyet Müdürü Arif Akkale ile görüşerek bir başka görev teklif ettiği; ancak, Akkale’nin Bakanın teklifini kabul etmeyerek “Kayseri Emniyet Müdürlüğü,yada tekrar Roma görevi”  istediği  ileri sürülüyor.

      İçişleri Bakanı Ala’nın Bakanlık üst düzey bürokratlarına Akkale’nin göreve başlamasından hemen sonra  alınması talimatını verdiği iddia ediliyor… Akkale’nin muhtemelen pazartesi günü koltuğuna oturduktan kısa süre sonra, görevinden alınarak tekrar Kulular’ın eski görevine iadesi bekleniyor.

 

Haber izle



Büyükkılıç, gençlerle kütüphanede bir araya geldi

Kayseri'ye kuvvetli yağış uyarısı

Tomarza'da kabak çekirdekleri ekildi

Melikgazi'de yüzme bilmeyen kalmayacak

Köpeği otomobile iple bağlayıp sürükledi

KOCAFEST’te ödüller sahiplerini buldu

Başkan Palancıoğlu bir projeyi daha hayata geçiriyor

Büyükşehir’den 26 milyon TL’lik beton parke taşı makinesi

Başkan Özdoğan: “İlçede ulaşıma engel bir durum yok”

Talas’ta her yönüyle Necip Fazıl Kısakürek Sergisi

Başkan Palancıoğlu'ndan İldem'e müjde

Kartal Kavşağı Projesi için "ortak akıl" toplantısı

Kocasinan’da vergi mesaisi

"Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Bünyan’da tespit ve bakım onarım çalışmaları sürüyor

Yağış su taşkınlarına neden oldu, araçlar mahsur kaldı