KAYSERİ DE GÜÇLÜ BİR LİSTE OLACAK

KAYSERİ DE GÜÇLÜ BİR LİSTE OLACAK

Partisini il kadın kolları Kolları Kongresi için Kayseri'ye gelen Enerji ve Tabi kaynaklar bakanı Taner Yıldız Merkez Yönetim kurulunun kararı ile ilgili olarak istisnası olan illerimiz olacak, bir çok ilin kendine has dengeleri var bu manada biz Kays

AK Parti il kadın kolları kongresi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan bakan Taner AK Parti belediye başkanları için alınan karar la ilgili “istisnası olan illerimiz olacak,  bir çok ilin kendine has dengeleri var bu manada biz Kayseri’miz de inşallah güçlü bir liste çıkartacağız diye konuştu. Yıldız şöyle devam etti.

   Yerel yönetimlerle alakalı bir çok partide hazırlıklar var  bizim MKYK’da alınana en son kararla illerde il genel meclisi üyelerin den belediye başkanlarından, belediye meclis üyelerin den istifa etmemeleriyle alakalı genel bir prensip kararı alındığı belirtildi takibi bunun istisnası olan illerimiz olacak, bir çok ilin kendine has dengeleri var bu manada biz Kayseri’miz de inşallah güçlü bir liste çıkartacağız orda da çok farklı bir yenilenme olacak tabi ki bu bizim AK partimizin dinamizmini bizden sonraki arkadaşlarımıza çok geniş bir alan bırakmak açısından son derece faydalı olacağı kanaatindeyim hatırlarsanız yaklaşık 2 yıldan bu yana bu yenilenmenin hem Kayseri’mize hem Türkiye’ye fayda getireceğine inanıyorum dedi.

Öte yandan    Sabah ve Hürriyet gazeteleri  başta olmak üzere çok sayıda yaygın medyada yer alan haberlerde ise AK Parti MYK’sının  Başkan Özhaseki’nin adaylığı için istisna uygulayacağı yorumlarına yer verildi.     Sabah gazetesinde yazan haberde şu görüşlere yer verildi.

      Haziran ayında yapılacak seçimlerinin aday listelerinde kimlerin olacağına ilişkin detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. AK Parti`nin, TBMM`nin haklarında Yüce Divan`a gerek olmadığı kararı verdiği 4 eski bakanı aday göstermeyeceği bildirildi. Belediye başkanlarını da aday göstermeme kararı alan AK Parti`de bu konudaki tek istisnanın Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olması bekleniyor. Bürokrasiden siyasete geçecek isim sayısının ise 10 ila 15 arasında olması planlanıyor. AK Parti, belediye, İl ve ilçe başkanları ile belediye meclisi üyelerini genel seçimlerde milletvekili adayı olarak göstermeyecek. Bu konu geçen günlerde yapılan MYK toplantısında ele alındı ve görüş birliği oluştu. Ancak bunun tek istisnasının Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olacağı belirtildi. Çünkü Özhaseki`nin, ilk genel seçimde milletvekili adayı olması düşünülerek belediye başkanlığına aday gösterildiği bildirildi. Paralel ile mücadele nedeniyle bürokrasiden siyasete transferlerin sayısı sınırlı tutulacak.            

 

Haber İzle  



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı