KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI BÜLENT BİNGÖL

KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI BÜLENT BİNGÖL

“HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA TARAFLAR İSTERSE HAKİM ÖNÜNE GİTMEDEN ARABULUCU ÖNÜNDE UZALAŞACAK”

‘Türkiye’de Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuğun Geliştirilmesine Destek Projesi’ kapsamında toplantı düzenlendi.Toplantıda konuşan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, “Kişilerin üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri işlerden kaynaklanan hukuk uyuşmazlıklarında taraflar isterlerse hakim önüne gitmeden ve davanın görülmesi sırasında arabulucu önünde uzlaşacak, arabulucu önünde uzlaşamayan taraflar daha sonra mahkemeye gidebilecekler veya açılmış davaya devam edebilecekler” dedi.
Eras Otelde düzenlenen toplantıya, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Hız, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Baro Başkanı Fevzi Konaç ve çok sayıda hukukçu katıldı. Programda açılış konuşması yapan Baro Başkanı Fevzi Konaç, “Türkiye son yıllarda hukuk devleti olmak adına, yargısını hızlandırmak adına, yargının içinden geçtiği süreçte yaşadığı
sıkıntıları tamir ve telafi etmek adına güzel ve hoş adımlar atıyor. Arabulucuk ile ilgili olarak gündemimizde aslında Baro Başkanlığımıza eğitimcilerin eğitimi noktasında bir talepte bulunulduğu zaman gönderdiğimiz eğitime katılan arkadaşlarımız vasıtasıyla bir kısım bilgilere, altyapıya sahip olmuştuk. Türkiye'de bana göre eleştirilecek konulardan bir tanesi de mantıklı olarak Türkiye'de ‘kervan yolda düzülür’ noktasında bir yol yürüyüşü var. Bu tablonun daha olgun, daha iyi bir seviyeye gelmesi noktasında Adalet Bakanlığımız güzel adımlar atıyor, bu konu ile ilgili altyapıyı kurmaya gayret ediyor” diye konuştu.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl ise, “6325 sayılı hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk kanunu 22 Haziran 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanmış olup, yayına yayım tarihinden 1 yıl sonra kurul ve daire Başkanlığının kurulmasına ilişkin maddeler dışında yürürlüğe girecektir. Günümüzde etkili, uzun ve başarılı bir alternatif uyuşmazlık çözüm aracı olan arabuluculuk başta Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Pakistan, Singapur gibi ülkelerin yanında Avrupa Birliğine üye ülkelere kadar pek çok ülkede yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kişilerin üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri işlerden kaynaklanan hukuk uyuşmazlıklarında taraflar isterlerse hakim önüne gitmeden ve davanın görülmesi sırasında arabulucu önünde uzlaşacak, arabulucu önünde uzlaşamayan taraflar daha sonra mahkemeye gidebilecekler veya açılmış davaya devam edebilecekler. Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemini iyi uygulayıcılar elinde ülkemizdeki hukuk standartlarının yükselmesine katkı sağlayacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”