KAYSERİ AĞUSTOS AYI’NDA İHRACAAT REKORU KIRDI

KAYSERİ AĞUSTOS AYI’NDA İHRACAAT REKORU KIRDI

Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Yeni verilere göre  ilimiz ihracatı bir önceki aya göre yüzde 18,6 oranında artarken sonuçları değerlendiren Kayso Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve Osb Başkanı Tahir Nursaçan ilimizin ihracaat hedeflerine adım adım yaklaştığını vurguladılar.

Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos ayı ihracat rakamlarını açıkladı. TÜİK ihracat verilerine göre İlimiz ihracatı bir önceki aya göre yüzde 18,6 oranında artarken değerlendiren Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Pozitif yöndeki bu artış bizlere ayrı bir motivasyon sağlıyor. Üretici ve ihracatçı firmalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Son dönemde tüm dünyada artan enerji, hammadde ve navlun fiyatları ve hammadde tedarikinde yaşanan sıkıntılara rağmen üretime ara vermeden devam eden, ihracat yapan tüm sanayicilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadesi kullandı.

Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’da değerlendirmesinde  Kayseri olarak 2021 yılı hedefine emin adımlarla ilerlediğini ve 8 aylık süreçte önemli bir seviyeye geldiğinin altını çizerek “Gelecek açısından umut verici bir seviyeye ulaşmak, şehrimiz açısından gurur vericidir. Üyelerimizin yeni pazarlar bularak üretim ve ihracatın daha çok ivme kazanacağını düşünüyorum. Her ay artan ihracat rakamlarımızla birlikte koyduğumuz hedef olan 3.5 milyar dolara ulaşacağımızı düşünüyorum. Giderek artan ihracat rakamlarımız bizleri bu konuda umutlandırmaktadır. Bu başarıya imza atan tüm ihracatçı üyelerimizi, çalışanlarını ve emeği olan herkesi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki ülkemiz; güçlü yatırımları, üretimi, ihracat rakamları ile tüm tedarik zinciri açısından büyüme ve kalkınmada öncü olmaya devam edecektir” diye konuştu.

OSB Başkanı Tahir Nursaçan’da  Kayseri’nin Türkiye genelinin aksine dış ticaret fazlası verdiğini ve bu ivmenin artarak devam ettiğini belirtip, ihracatta ve toplam dış ticarette rekor üstüne rekor kırdığını kaydederek sanayicilerimizi tebrik etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"