KAYSERİ AB HİBE PROJELERİNDE 3. SIRADA

KAYSERİ AB HİBE PROJELERİNDE 3. SIRADA

Kayseri Valiliği Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi, Avrupa Birliği Ar-Ge programları ile ilgili proje kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla toplantı düzenledi. AB uyum, danışma ve yönlendirme kurulu toplantısı, 7. Çevre programı ve EUREKA bilgi gün

 

 

Erciyes Üniversitesi Türkan Tuncer Hasçalık Turizm İşletmesi ve Otelcilik Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştiren toplantıya Avrupa birliği uyum, danışma ve yönlendirme kurulu üyeleri, akademisyenler ve KOBİ temsilcileri katıldı.
     AB hibe projelerinde Kayseri’nin Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldığını belirten Vali  Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, “AB hibe programlarında Kayseri iline baktığımız zaman İstanbul ve Ankara’dan sonra 20 milyon 366 bin Euro’luk bir rakamla Türkiye genelinde üçüncü sırada yer almaktadır. Bu bir başarıdır ancak Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi olarak bizler bu başarıyı yeterli görmüyoruz. Tübitak tarafından yürütülen 7. Çerçeve kapsamındaki EUREKA, ve EUROSTARS isimli projelerimiz var. Bu projeler 2006 yılında bu yana yürürlükte. Ancak Kayseri bu projelerden faydalanmamıştır. Bahsi geçen projelerin bütçesine 10 milyon Euro’yu bulmaktadır. Bu pastadan pay alabilmek için üniversitelerin ve Kobilerin iş birliği yapması gerekiyor. Bunun yanında AB üyesi ülkelerden ortak bulmaları da gerekiyor. Dolayısıyla proje potansiyelimizi artırabilmek için Kobilerle, akademisyenlerle ve üniversitelerle işbirliği içinde olmamız gerekiyor.” Dedi.
     Kayseri’nin AB hibe projelerinden daha fazla istifade edebilmesi için eğitim çalışmaları yaptığını da belirten Vali Yardımcısı Çomaktekin, “Kobilerin AR-Ge bölümlerinde çalışan personelimizi bu konuda bilgilendirmek ve eğitmek düşüncesiyle bir çalışma içerisine girdik. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın teknik destek programına bir proje sunduk. Kabul gören bu proje kapsamında Kasım ayında 10 günlük bir süre içinde üniversitemizde ki akademisyenlerimiz, Kobilerin AR-Ge bölümlerinde çalışan personele proje yazılımı konusunda eğitim kursu vereceğiz.” Şeklinde konuştu.
    AB İşleri Uzmanı Yıldırım Gündüç ise AB Bakanlığı Çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
    Toplantı AB 7. Çerçeve programı, EUREKA VE EUROSTARS projeleri hakkında ki sunumlarla devam etti.

 



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti