KAYSERİ 15 TEMMUZ’U ANIYOR

KAYSERİ 15 TEMMUZ’U ANIYOR

15 TEMMUZ ŞEHİTLER CADDESİ AÇILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz’un anısına Erciyes Üniversitesi tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Caddesi ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışına katıldı. Başkan Büyükkılıç, “15 Temmuz hakikaten hafızalarımıza yer edinen hiçbir zaman da unutmamız gereken bir gün ve gece oldu” dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen programa, Vali Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Ercan Teke, 12.Hava Ulaştırma Üs Komutanı Aziz Adalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, İl Müftüsü Şahin Güven, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, İlçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Demokrasinin değişik dönemlerde kesintiye uğratılmaya çalışıldığını ancak ihanetin bu derecesinin hiçbir zaman görülmediğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu; “  Hafızalarımızdan hiçbir zaman silinmeyecek bir gece. Cenab-ı Allah o günü bir daha yaşatmasın. Kendi milletine kasteden, milletinin meclisine kasteden, kendi evlatlarına kasteden, bu milletin imkanlarını, bu milletin kaynaklarını, bu milletin silahlarını, bu millete doğrultan bir anlayış. 40 yıldır siyasi ve sinsi bir şekilde gerekli çalışmaları yapmak suretiyle askerimizi, inancımızı, imkanlarımızı, kaynaklarımızı her türlü fırsatları adeta istismar ede ede, o günlere gelmiş. O gün, o ihanet yüzünü göstermeye çalışmış. Ancak; Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti, bu milletin dirayetiyle de Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. O İhanete karşı durulmuş, tanklara karşı durulmuş, uçaklara karşı durulmuş ve bu millet tek yumruk olmuştur. Sayın rektörümüzün de vurguladığı gibi ‘tek vatan, tek millet, tek yürek’ anlayışı içerisinde bir araya gelerek gereken dersi vermiştir. Elbette ülkemiz üzerinden oynanan oyunlar bitmeyecektir. Bu topraklar üzerinden zaten ihanet bitmemiştir. Ancak, bizlerin uyanık olması, bizlerin gerekli dersi vermesi, birbirimizle birlik içinde hareket etmemiz, tüm bu engelleri aşmamıza yetti ve yetecektir. Bu anlayış içerisinde gençlerimizi mutlaka bilinçli bir şekilde yetiştirmeli ve eğitmeliyiz. Bu duyguları hiçbir zaman göz ardı etmemeli ve sürekli hafızalarda yer etmesini sağlamalıyız” diye konuştu.

“BİRİZ, BERABERİZ, HEP BERABER TÜRKİYE’YİZ, BİRİZ BERABERİZ HEP BİRLİKTE KAYSERİ’YİZ. “

Erciyes Üniversitesi tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Caddesi’nin adının neden 15 Temmuz olarak verildiğini burada yürüyen gençlerin çok iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “15 Temmuz’da ihanete karşı verilen 252 tane şehidimiz 3 bine yakın gazimiz bu ihaneti önlediler. Bunu her zaman bilmemiz gerekir. İşte bu yüzden yapılan çalışmayı anlamlı buluyorum. Şehitlerimizi hatırlamamız gerekir eğer o şehitlerimiz olmasaydı bizler burada olamayacaktık. Ülkemize yapılan bu ihaneti göğüslemeseydik eğer Türkiye Cumhuriyeti belki en büyük sıkıntıyı yaşayacaktı. Bu anlayış içinde bizleri yok etmeye kalkışanlara karşı bu millet  ‘biz varız, biz buradayız ’ dedi. Bu açıdan anlamlı ve önemli bulduğumuz bugünde elbette günün anlamı ve önemi anlatan değişik programlar ve etkinlikler ile yapılacak. Sözlerime son verirken biriz, beraberiz, her beraber Türkiye’yiz. Biriz beraberiz hep birlikte Kayseri’yiz. “

Pandemi döneminin hala sürdüğünü ve rehavete kapılınmaması gerektiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “ MMT’ Maske, Mesafe ve Temizlik çok önemli. Dikkat edelim şehrimiz zannedildiği kadar rahat değil. İnşallah şehrimizi insanımızı ve insanlarımızı koruma anlamında gerekli önlemleri her beraber alalım” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"