KAYSERİ 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK OLDU

KAYSERİ 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK OLDU

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. Yıldönümü vesilesi ile gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında meydanları dolduran ilimiz sakinleri bir kez daha demokrasiye ve milli birlik kavramına olan inançlarını ortaya koyup tek yürek olmayı bildiler.

FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 5. Yıldönümünde türlü etkinlilerle demokrasiye ve milli birlik kavramına olan inançlarını ortaya koyan ilimiz sakinleri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende tek yürek olup hainleri lanetlediler.

Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve diğer protokol üyeleri etkinliklerin akçam bölümünde Garnizon Şehitliği’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar ‘Demokrasi yürüyüşü’ yaptı. Atlı polislerinde eşlik ettiği yürüyüşte, Türk bayrakları dalgalandırıldı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’na gelen protokol üyeleri burada kurulan sahne üzerinde meydanı dolduran yüzlerce vatandaşı selamladı. Ellerindeki Türk bayrakları ile meydanı dolduran 7’den 70’e yüzlerce kişi-, üzerlerine “15 Temmuz” yazılı tişörtler giydi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç tören alanını dolduran ilimiz sakinlerine yönelik yaptığı konuşmada “Ülkemizin 81 ilinde olduğu gibi Kayseri olarak bize başta FETÖ olmak üzere onların darbe girişimini destekleyen, dış güçlere dev meydanımızı hınca hınç doldurarak meydan okuduk. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, bu aziz millet iradesi, azmi ve cesareti ile elinde tek silah olan Türk bayrağı ile gövdesini vatan hainlerine siper ederek, Türkiye’yi korkunç bir karanlıktan ve büyük bir badireden kurtardı. O kanlı, vahşi, sinsice planlanan FETÖ’nün darbe girişimi yüce Türk milletinin kahramanlığı ve cesareti ile bertaraf edildi” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’da konuşmasında “FETÖ’cü hainlerin, yıllardan beri sinsice kurdukları bu tuzağın bir gece içerisinde nasıl eridiğini hep beraber gördük. Bu yüzden 251 tane 15 Temmuz şehidimize ve ülkenin bütünlüğü için canlarını, kanlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ile minnet ile anıyoruz. Gazilerimize sağlık, afiyet diliyoruz. O gün milletimiz, devleti ile nasıl buluştu ve kendisini yediden yetmiş yediye varıncaya kadar kadın, erkek, ihtiyar, genç demeden kendini nasıl meydanlarda tankların karşısında siper etti buna hep beraber şahitlik ettik” değerlendirmesinde bulundu.

Vali Günaydın ise “Vatan söz konusu olunca, bayrak söz konusu olunca, ezan söz konusu olunca milletimiz en değerli şeyi olan canından vazgeçerek, şahadet ile devletimiz için bayrağımız için her türlü fedakarlığı ortaya koyuyor. 15 Temmuz ferasetin ihanete galip geldiği gecedir. Biz o gece yaşadıklarımızı asla ve asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

İl Müftülüğü ilahi korosunun birbirinden güzel ilahileri ile devam eden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri saat 00.13’te kentin tüm camilerinde sela okunması ile sona erdi.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti