KAYSERİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

KAYSERİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ?KAYSERİ´DEN YÜKSELEN BU SES HERKESE İBRET OLSUN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreni için geldiği Kayseri´de ?Barış Pınarı´ harekatında yaşanan gelişmeler ve harekatın akıbetine dair değerlendirmelerde durumu İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif´in dizleri ile özetleyerek ?Hani Çılgın Bize Zincir Vuracakmış Şaşarım.? dedi ve ekledi ?Bu Şerife Bacılar, Bu Nene Hatunlar varken kimse bize güç yetiremez. Kayseri´den yükselen bu ses herkese ibret olsun?? Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirilen açılış töreni ile 1 katrilyon 798 trilyon lira olan 139 projenin Kayseri´nin hizmetine girdiğini de sözlerine ekledi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere Kayseri´ye geldi. Hava yolu ile geldiği ilimizde Erkilet Havaalanı´nda Kayseri protokolü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle, törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı´na hareket etti. Erdoğan, yol üzerinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan ilimiz sakinlerine kayıtsız kalmayıp birara otobüsü durdurarak çocuklara da oyuncak dağıttı?

Cumhuriyet Meydanı´nı dolduran Kayserililere ?Allah´ın selamı üzerinize olsun? diyerek sözlerine başlayan ve okuduğu dizlerle miting alanını dolduran kalabalığı coşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında ?Barış Pınarı´ Harekatında gelinen son nokta ve yaşanan gelişmelere dair bilgiler verip, ABD ile yapılan mutabakat gereği teröristlerin 120 saatlik süreçte çekilmesiyle ilgili olarak da "Olursa olur. Olmazsa, 120 saatin bittiği dakika harekatımız kaldığın yerden devam eder, teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Terör Örgütü YPG´ye gözdağı vermeyi de ihmal etmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti? "Bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ifşa ettik. Teröristlerin belirlediğimiz bölge dışına çıkması halinde Barış Pınarı Harekatı´nın sona erecek. Grup toplantısında bir gecede bitirilmesini dile getirmiştik. Pazarlık sünnettir diyerek 120 saatte mutabık kaldık. Bugün ikinci gün. Salı gecesi süre bitiyor. İki taraf da kendi anlayışına göre kamuoyuna açıklama yaptı. Biz ne söylediğimizi biliyoruz. Olursa olur 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder teröristlerin başını ezmeye devam ederiz.Baktık sınır güvenliği tehdit altında kolları sıvadık. Hangi çılgın bize zincir vuracakmış? Soruyorum, terör örgütleri mi bize zincir vuracakmış, terör örgütleriyle koyun koyuna yatanlar mı bize zincir vuracakmış, ellerinde yüz binlerce masumun kanı olanlar mı bize zincir vuracakmış. Anlaşılan o ki bunlar Türk milletini tanımıyorlar ama tanıyacaklar. Nasıl bir asır önce istiklal Harbimizde bizi tanıdılarsa bugün de tanıyacaklar. Kıbrıs Harekatı´nda, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı´nda tanıdıkları gibi tanıyacaklar. Ya efendice tanıyacaklar ya derslerini ala ala tanıyacaklar.?

?Kayseri´den yükselen bu ses inşallah birilerine ders olur? dedikten sonra Barış Pınarı Harekatının başlamasında bu yana akılla mantıkla devlet yönetimiyle izah edilmesi mümkün olmayan garip tepkilerin olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü ?Söylediğimiz yaptığımız gayet basit. Terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Suriyelilerin evine dönmeleri için güvenli şartları sağlayacağız diyoruz. Sayın Trump ile dün akşam görüştüm, bunları konuştum. Salı günü Sayın Putin ile görüşüp yolumuza devam edeceğiz. Harekat bölgesinin bir kısmında Rusya´nın korumasındaki rejim güçleri yer alıyor. Bunu Sayın Putin ile ele alacağız. Bir hal ve çaresi vardır. Olmazsa kendi planlarımızı uygulamaya devam ederiz. Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa geçmişte olduğu gibi beklemeyecek, verdiğimiz süre bittiği an harekata devam edeceğiz.Baktık sınır tehdit altında kolları sıvadık. Harekat başladığı günden beri tuhaf tepkiler sergileniyor. Maalesef son 9 günde ülkemize karşı her türlü çirkinlik sergilendi. Yüzlerdeki maskeler düştüğü için kimin kim olduğunu gördük. Halbuki yaptığımız iş net. Sınırımızdaki terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Böyle bir ortamda beklentimiz, teröre karşı samimi duruş sahibi herkesin bize destek olmasıdır. Biz sahada ne kadar kararlıysak diplomasi yollarında da o derece esnek olduk. Terör örgütüyle masaya oturacak kadar alçalmadık. Bir devlet terör örgütü ile masaya oturmaz. Birileri oturuyor, varsın otursunlar."

 Konuşmasının ikinci bölümünde Kayseri´deki yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 yıllık Ak Parti iktidarları döneminde Kayseri´ye 27 katrilyonluk yatırım yapıldığının hatırlatarak ?AK Parti´yi kurduk ve buradan yola çıktık. O gün bu gündür bu yolda azimle güçle yürüyoruz. Bugün Kayseri´ye geldik. Kayseri´ye eli boş gelmek olmaz dedik. Bizim şehirlerimize hediyelerimiz, tamamladığımız hizmetlerimizin açılışını yapmaktır. Yatırım ve hizmet çok olduğu için açılışları toplu şekilde gerçekleştiriyoruz. Kayseri´de 1 katrilyon 798 trilyon lira olan 139 projenin açılışını yapıyoruz. Emeği geçen kurumları ve özel sektörü tebrik ediyorum. Kayseri´ye kazandırdıklarımız bunlarla yeterli değil. 27 katrilyon liralık yatırım yaptık AK Parti hükümeti döneminde Melikgazi ve Kocasinan Keykubat Millet Bahçeleri şehrimizin çehresini değiştirecek. Proje çalışmaları sürüyor. Şehir hastanesini açmıştık. Develi, Bünyan ve Yahyalı´da 300 yataklı devlet hastanesinin inşaatı sürüyor. Develi Batı ve Kuzey Çevre Yolunu tamamlıyoruz. Niğde Otoyolu bağlantısını, Boğazlıyan Felahiye yolunu da seneye bitiriyoruz. Hızlı trenin proje çalışmaları tamamlandı, ihale aşamasına gelindi. İhalesini yaparak adımı atacağız. Havalimanımızın genişletilmesi çalışmaları tamamlandı. Bunlar sadece birkaç örnek. Daha pek çok alanda yeni hizmetlere ilişkin çalışmalar sürüyor. Şöyle bir dönüp baktığımızda Kayseri´nin sahip olduğu eserlerin tamamına yakınının AK Parti döneminde şehrimize kazandırıldığını görüyoruz.? Değerlendirmesinde bulundu?

Sözlerinin sonunda ?Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik, efendi olmaya değil. 31 Mart seçimlerinde vermiş olduğunuz destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı olarak bu yolda ilerliyoruz. Sayın Devlet Bey ile birlikte bu mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu mücadelemiz inşallah 2023 başkan seçimleri ve milletvekili seçimlerinde aynı kararlılıkla devam edecek. Pazara kadar değil mezara kadar." Diyerek Kayseri´den desteğinizi devam ettirin talebinde bulundu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Anavatan Partisi döneminde Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapan Yıldırım Akbulut ve Ak Partiyi birlikte kurduğu dava arkadaşı yine Meclis eski Başkanlarından Bülent Arınç´ı sahneye davet ederek birlikte toplu açılışı gerçekleştirdiler. Açılış sırasında Tomarza ilçesine canlı bağlantı kurularak ilçesinin doğalgaz dağıtımına da start verildi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan törenin sonunda alanı dolduran vatandaşlarla birlikte asker selamı vererek Mehmetçiklerimize selam yollamayı da ihmal etmedi?

HABER: C.ÜSTEN



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi