KAYSERİ TİCARET BORSASI BAŞKANI ÜNLÜ,

KAYSERİ TİCARET  BORSASI  BAŞKANI  ÜNLÜ,

?TERÖR KURBAN FİYATLARINI DA VURDU ?

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, makamında gerçekleştirdiği  basın açıklamasında yaklaşan ?Kurban Bayramı´ öncesi  kurbanlık hayvan fiyatları  konusunda  ilimiz sakinlerini  bilgilendirip  bayrama dair uyarılarda bulunarak  ?Yem fiyatları  pahalı, besiciler terör nedeni ile   büyük ve küçükbaş hayvanlarını otlaklara ve meralara çıkaramıyor. İşte bütün bu sebepler bir  araya gelince kurbanlık fiyatları astronomik  rakamlara ulaşıyor? ifadesini  kullandı? Başkan Ünlü sözlerini  noktalarken  başkanlık koltuğu için  yeniden aday olduğunu  da kamuoyu ile paylaştı?

Makamında  medya mensuplarının karşısına  çıkarak yaklaşan  ?Kurban Bayramı´ öncesi değerlendirmelerde bulunan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, vatandaşların kulağında küpe bulunmayan hayvanlarını kurbanlık olarak almamasını istedi. Küçükbaş hayvanlıkların canlı kilosunun 18-20, büyükbaş hayvanların ise 18-19 TL´den satıldığını söyleyen Ünlü, yem fiyatlarının kurbanlıklara yüzde 40-45 oranında yansıdığını belirterek  ?Son yıllarda terör nedeniyle besiciler ve çiftçiler büyük ve küçük baş hayvanlarını otlaklara ve meralara terör nedeniyle çıkaramadığı için et fiyatları aldı başını gitti. Yaylım yapılamıyor. O nedenle yabancı ülkelerde et fiyatları düşük. Bu yıl kurbanlıklarda geçen yıllara oranla yüzde 30´luk artış var. Bunun nedeni ise, besinin az olması, yem fiyatlarının girdilere olumsuz yansıması, dışarıdan gelen ithal hayvan sayısının yeterli olmamasıdır. Ortalama bir koyun 800 ila bin 100 TL arasında, büyükbaşta hisse fiyatları ortalama olarak bin 500 TL´den başlıyor? diye konuştu

Sözlerinin  devamında  Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı Eşref Fakıbaba´nın satılamayan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu tarafından fiyatının üzerinde satın alacağı açıklamasının besicileri bir nebze olsun rahatlattığına vurgu yapan Şaban Ünlü, vatandaşların kurbanlık olarak kestiği hayvanların etlerini en az bir iki gün dinlendirdikten sonra parçalayıp, kıymaya dönüştürmelerini aksi takdirde ette ekşime ve yeşerme olacağına dikkat çekerek şu uyarılarda  bulundu  ?Bazı vatandaşların ısrarla kurbanlıkların etlerini sucuk olarak değerlendirdiklerini  görüyoruz. Sucuk yerine, baharatla buluşturup sucuk içi veya sucuk içi köfte yapabilirler. Kurbanlıkların etlerini kesilir kesilmez yemeyin. En azından 1-2 gün buzdolabında beklettikten sonra kıyma veya parça haline getirin. Gelişi güzel yerlerde örneğin oto tamircilerinde, büfelerde, bakkallarda kesinlikle paslı ve yılda bir kez kullanılan makinalarda et çektirmeyin. Kurbanlıklarınızı ehil olmayan, yaka kartı bulunmayan kişilere kestirmeyin?

Ünlü sözlerinin  sonunda  Kayseri  Ticaret Odası Başkanlığı için  yeniden  aday  olduğunu kamuoyu ile paylaşarak  noktayı  koydu?

HABER  : C.ÜSTEN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları