KAYSERİ TABİP ODASI,

KAYSERİ TABİP ODASI,

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ACİLEN UYGULANMALIDIR .

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ACİLEN UYGULANMALIDIR.

Kayseri Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarına karşı günde ortalama 30 şiddet vakasının olduğu ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde Iğdır´da Serkan Yarımoğlu isimli doktora yapılan bıçaklı saldırıyı kınayan Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu´nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
 ?Son zamanlarda sağlık çalışanlarına şiddet olayları sürekli artmakta, ülkenin her yerinden şiddet haberleri gelmektedir. Devletin resmi makamlarınca günde ortalama 30 şiddet vakası bildirilmektedir.

Bunun son halkası, 28 Eylül 2017 de Iğdır´da meydana geldi. Meslektaşımız üroloji uzmanı Op Dr Serkan Yarımoğlu, çocuk sahibi olamayan bir hastayı organik bir sebep olmadığı için psikiyatri polikliniğine sevk ettiği için kalbinden bıçaklandı, yaşam mücadelesi veriyor.

Bu saldırıyı, her kime yapılırsa yapılsın her tür şiddeti ve sağlık çalışanlarına karşı her tür sözlü ve fiziksel saldırıyı kınıyor, saldırganların en kısa zamanda hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.

İktidarı, gerekli yasal tedbirleri hızla almaya, sağlıkta şiddet yasasını acilen uygulamaya ve sağlık çalışanlarını aşağılayan, yok sayan beyan ve uygulamalardan vazgeçmeye tekrar davet ediyoruz. 

Ayrıca sosyal medyada şiddeti öven ve destekleyen mesajlar hakkında da bu kişilere gerekli işlemleri yapmak için haklarımızı saklı tuttuğumuzu da kamuoyuna bildiriyor, meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.? 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı