KAYSERİ ŞEKER´İN İFTAR SOFRASI

KAYSERİ ŞEKER´İN İFTAR SOFRASI

BİN 500 PANCAR ÇİFTÇİSİNİ AĞIRLADI?

Kayseri Şeker´in geleneksel hale getirerek her yıl tekrarladığı iftar sofralarının bir yeni daha önceki akşam gerçekleştirildi? Şeker Gölü kıyısındaki iftar yemeğine Kayseri Merkez ve Bünyan Bölge çiftçilerinden bin 500 çiftçi iştirak ederken, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Elitaş ve Taner Yıldız´da sofrada yer alarak çiftçilerin hatırını sorup, sohbet ettiler?

Kayseri Merkez ve Bünyan Bölge çiftçilerini bir araya getiren Şeker sofrasına; Kayseri Milletvekillerinden Mustafa Elitaş ve Taner Yıldız, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü, Genel Müdür yardımcıları, Şeker-İş Sendikası Başkanı İbrahim Dayı da katıldılar.

Kayseri Milletvekillerinden Mustafa Elitaş şeker sofrasında yaptığı konuşmada; Şu anda tarımsal ürünler arasında en iyi kazanan ürün şeker pancarı haline geldiğini belirtti ve Şeker Pancarı tarımı yanında alternatif ürünlerden Lavanta ekiminin önemine dikkat çekti.

Kayseri Milletvekillerinden Taner Yıldız´ da konuşmasında ?Şeker Pancarı ekicisi çiftçilerimiz yanı sıra, Kayserimizin ve Ülkemizdeki ekonomisine katkılarıyla öne çıkan Kayseri Şeker Fabrikamızın değerli yöneticileri ile iftar sofrasında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sanayisi ile tarımı ile gelişen Türkiye´yi hep birlikte imar etmeliyiz? değerlendirmesinde bulundu?

İftar programında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise konuşmasında ?Ülkemizde Çiftçilerimizin işlerini başarılı şekilde sürdürebilmesi için Kayseri Şeker gibi kuruluşlara ihtiyaç bulunmaktadır. Biz de elimizden geldiği kadar çiftçimize her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Biz Kayseri Şeker olarak Türkiye´deki emsallerimizden farklı uygulamalar yapıyoruz. Biz pancar taban fiyatı konusunda ödemeler konusunda, çiftçimizin ihtiyacı olan tarımsal malzemeleri temin konusunda elimizden gelen her türlü imkanı çiftçimize seferber etmek suretiyle önemli bir katkı sağladığımızı ve hizmet sunduğumuzu düşünüyoruz. Sizler de bunu fark ve takdir ediyorsunuz.Bizim en çok arzu ettiğimiz en önemli konulardan birisi Kayseri Şeker´in Sermaye piyasası kuruluna tabi olup halka açık şirket statüsü kazanmasıydı. Bakanımız Sayın Mustafa Elitaş´ın katkılarıyla bu da Kanunla çıktı ve yürürlüğe girdi. Emeği geçen katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz Kayseri Şeker´in hisselerinin borsada alınıp satılmalarını sağlamaktır.Bu şirket sizlerin de destek ve gayretleriyle güçlü olduktan sonra sektörün de önderliğini her zaman yapacak, yapmaya da devam ederek sektöründe lider konumuna gelecektir.? İfadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da