KAYSERİ ŞEKER´DEN BİR DESTEK DE

KAYSERİ ŞEKER´DEN BİR DESTEK DE

PANCAR TARLALARININ İLAÇLANMASINA GELDİ

   Kayseri Şeker tarafından 2016-2017 pancar kampanya ekim dönemindeki ilaçlamanın fabrika tarafından yapılacağı müjdesi geldi.
Pancar hasat günleri münasebetiyle Akçatepe köyündeki söküm günlerinde çiftçilerle bir araya gelen Başkan Akay 2016-2017 Pancar kampanya ekim döneminde Kayseri Şeker için sözleşmeli pancar ekimi yapılan alanlardaki tarımsal ilaçlamanın da fabrika tarafından yapılacağı müjdesini verdi.
Tarlasında pancar hasadı yapılan Kocasinan İlçesi Akçatepe Köyü Çiftçisi Halit Yılmaz; 50 yıldan beri pancar ekicisi olduğunu belirterek, "Önceleri pancarımızın parasını alamadığımızdan, kar edemediğimizden dolayı pancar ekimini bırakmak durumunda kalmıştık. Başkan bizim elimizden tuttu. Pancar tarımında talebin artmasını sağladı. Şimdi bu sorunlar ortadan kalktığı için çiftçi pancar ekmek istiyor. Çiftçinin en önemli gelir kaynağı şeker pancarı durumuna geldi" dedi.
Akçatepe köyü çiftçileri de, Kayseri Şeker´in Şeker Pancarı ürünü dışındaki tarımını yaptıkları ürünlerin de değerini bulması için Kayseri şeker tarafından yapımına başlanan lisanslı depolarda ürünlerinin saklanması yanı sıra daneli ürünlerin Kayseri Şeker tarafından alınarak değerlendirilmesi taleplerini de iletmeleri üzerine açıklama yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Yapımına başlanılan lisanslı depolarımız ile çiftçilerimizin gelirlerine katkı sağlamak istiyoruz. Asıl olan Çiftçinin bütün faaliyetlerine katkı sağlamaktır. Bizim çiftçimizin yüzü gülsün diye gayret gösteriyoruz. Bu nedenle her vesile ile onlarla sizlerle birlikte oluyor ve sorunları yerinde dinleyip çözümler üretiyoruz" diye konuştu.
Ülkedeki şeker pancarı şeker oranları hakkında sorulan bir soru üzerine de Başkan Akay, şu anda Türkiye´de şeker oranı en iyi çıkan bölgelerin başında Kayseri Şeker´in geldiğini belirtti.



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık