KAYSERİ ŞEKER´DEN

KAYSERİ ŞEKER´DEN

SÖZLEŞMELİ SİLAJLIK MISIR´A 4 MİLYON TL

Kayseri Şeker´in tarım ve hayvancılık çiftliklerinin ihtiyacı olan ve sözleşmeli olarak ekimi yapılan silajlık mısır bedellerini ödemeye başladığı açıklandı.

Kayseri Şeker´in tarım ve hayvancılık çalışmaları kapsamında faaliyetlerini sürdürdüğü İncesu Pandoğa Gebe Düve Üretim Çiftliği, Pınarbaşı-Pazarören Besi Çiftliği ve Gemerek Etçi -Damızlık üretim çiftliklerinde bulunan 4 bin 50 büyükbaş hayvanın yıllık ihtiyacı olan Silajlık Mısır´ınGemerek, Yeşilhisar, Develi, Sarıoğlan ve Bünyan bölgelerinde sözleşmeli olarak üretiminin yapıldığı belirtildi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Şeker pancarı dışındaki diğer ürünlerle ilgili olarak başlatılan sözleşmeli tarımın bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Başkan Akay; Kayseri Şeker´e ait çiftliklerde tüketilen, 25 bin ton silajlık mısır bedellerinin ilk taksitinin 10 eylülde çiftçilere peşin olarak ödemesinin yapıldığını kalan bedellerinin ise 18 Aralık 2018 tarihinde ödendiğini, toplamda Dört Milyon TL ödeme yapıldığını belirtti.

Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü; ?Ülkemiz hayvancılığının gelişmesine en büyük katkının yeterli miktarda ve düşük maliyetle kaliteli kaba yem üretimi olduğu bilinen bir gerçektir. Şeker Pancarı tarımında sektöründe güçlü kuruluş olan Kayseri Şekerin de bu kapsamda kaba yem üretiminde öncelikle silajlık mısır üretimi konusunda sözleşmeli tarım uygulamaları başlatması, çiftçiler tarafından büyük takdir topluyor. Kayseri Şeker´in uygun tohumu tedariği, silaj yapımı, paketleme ve taşıma işlerinin de tamamen Kayseri Şeker tarafından üstlenilmesi ve dekar başına verimliliğin de 6 ton civarında olması bölgede ürün çeşitliliğine katkı yanında kaba yem sektöründe yeni bir çığır açtı.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"