KAYSERİ ŞEKER´DEN

KAYSERİ ŞEKER´DEN

BİN ÇİFTÇİYE PANCARDA ŞEKER ORANINI ARTIRMA EĞİTİMİ

 

Kayseri Şeker´e bağlı olarak pancar ekim sözleşmesi yapılan Yozgat İli Boğazlıyan İlçesi ve Yenifakılı İlçelerinde pancarda şeker oranını artırma eğitim seferberliğine bir günde bin çiftçi katıldı.
Çiftçi eğitimlerinde çiftçilerimizin daha başarılı olması,teknolojiyi yakından takip etmesi, tarihimizi, geçmişimizi ve sorumluluklarımızı da iyi bilmesi ve kendisini Avrupalı çiftçilerle rekabet edebilecek şekilde hazırlaması gerektiğinin önemine dikkat çekildi.
Kayseri Şeker olarak 2016-2017 kampanya döneminin niçin şeker oranını artırma seferberlik yılı ilan edildiğine açıklama getiren, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Şehit kanları ile alınan bu vatanın topraklarını da korumak adına Çiftçilerin de, Şirket yöneticilerinin de herkesin işini iyi yapması, herkesin tarihi sorumluluğunu da iyi bilmesi gerektiğini belirterek, son günlerde artan terör belası ve yüz yıllardır devam eden mücadeleye de dikkat çekti.
Başkan Akay sözlerinin devamında ? Bu vatan toprağının tamamını vatanın bir köşesinde vatandaşımızın ayağına batan diken hepimizin yüreğini sızlatıyor. Bu vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi hayırla yad ediyoruz. Gencecik yiğit insanlar şahadet şerbetini içiyorlar. Onlara minnet duyuyor, Allah´tan rahmet diliyoruz. Devletimizin tüm bu belalarla baş etmesi için güçlü olması lazım. Devletimizin güçlü olması için Askerimizin, Polisimizin de güçlü olması lazım. Devlet güçlü olmadan Milletin güçlü olması mümkün değildir ? diye konuştu?
Şeyh Edebali´nin altın harflerle tarihe yazılan ?İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın? sözünü de hatırlatan Başkan Akay, İnsanı yaşatabilmek için Devletin güçlü olması lazım Devleti yaşatmak sözle olmaz. Aynı zamanda insanın da Devleti yaşatması lazım. Onun için Şehitlerimizi sadece yad etmek yetmez. Bize de düşen görevler var. Şahadet şerbetini için insanlarımızın gözünün arkada kalmaması için geride kalanlarına da hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Şehit kanları ile alınan bu vatanın toprağını da korumak lazım. Bizim Milletimiz kadir şinas bir millettir. Yeter ki birlik ve bütünlüğümüzü bozmayalım. Biz her şeyin üstesinden geliriz Allah´ın izniyle. Devletimiz de en güçlü şekilde yedi düvele karşı yüz sene önce savaşmış gerekirse yüz sene sonra da savaşır. Bu millet bunun altından kalkar yeter ki birlik ve bütünlüğümüzü bozmayalım. Şehitlerimizin geride kalanlarına sahip çıkalım. Güçlü olmak kendiliğinden olmaz. Herkes üzerine düşeni iyi ve en başarılı şekilde yapacak. Biz beş senede görevimizi en başarılı şekilde yapma gayreti içerisinde olduk. Herkes işini iyi yaparsa sonucunda millet olarak güçlü ve mutlu oluruz. Devletimiz de güçlü olur. O zaman da biz Allah´ın izni ile herkesle baş ederiz. İşimizi iyi yapmanın yolu teknolojiye uymaktan geçiyor. Biz de Kayseri şeker olarak işimizi en iyi şekilde yapmak adına bundan sonra kendimizi ve çiftçimizi Avrupalı şirketler ve çiftçilerle kıyaslama kararı aldık. Çiftçilerimiz kendilerini Avrupalı çiftçilerle kıyaslayarak daha başarılı olacaktır. Bu noktada en büyük eksikliğimiz şeker oranımızın Avrupa´ya göre düşük olmasıdır. Bu eksikliğimizi giderebilmemiz için bu sene şeker oranımızı yükseltme seferberliği kapsamında bu eğitim toplantılarını düzenliyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Çiftçi eğitim toplantıları kapsamında, ERÜ Seyrani Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Doğan Işık ve Boğazlıyan Bölge Müdürü Ziraat Mühendisi Mustafa Gökhan Gürek, Yenifakılı Bölge Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Oğuzhan Ulu tarafından yapılan sunumlarda Pancardaki Şeker oranını artırıcı uygulamalardan; Münavebe, ön bitki, ekim, çıkış, sulama, bitki sıklığı, gübreleme, yabancı ot mücadelesi, hastalık ve zararlılarla mücadele, hakkında çiftçiler bilgilendirildiler.
Şeker veriminde etki eden faktörlerden birisinin de toprak yapısındaki organik madde oranı olduğu ve verime % 20 oranında etki ettiği, pancar ekimi esnasında tohumun tavlı toprağa ekimin sağlanmasının ise %23 oranında etki ettiği bu nedenlerle tarlada 2-3 yılda bir dip kazan uygulaması yapılası gerektiğine dikkat çekildi.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik