KAYSERİ ŞEKER TURHAL ŞEKER İLE

KAYSERİ ŞEKER TURHAL ŞEKER İLE

TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR?

Turhal Şeker Fabrikası´nın Kayseri Şeker bünyesine katılması için düzenlenen sade tören esnasında Turhal Şeker´in Devletin uhdesinden çiftçinin uhdesine geçtiğine dikkat çekilerek, yönetim anlayışında değişen bir şeyin olmayacağı vurgulandı?

Turhal Şeker Fabrikası meydanında yapılan törene Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim ve denetim kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, Genel Müdür Yardımcıları, Birim ve Bölge Müdürleri, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı ve diğer yetkililer katıldılar.

Fabrika girişinde çalışanlar tarafından çiçeklerle karşılanan heyet dualar eşliğinde kesilen kurban sonrasında fabrika meydanında düzenlenen devir teslim törenine katıldı. Tören esnasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ? Bugün tarihi bir günü idrak ediyoruz. biliyorsunuz on yedi Nisan tarihinde yapılan ihale ile Turhal şeker Fabrikası Kayseri şeker fabrikasının uhdesinde kalmıştı. Ogün den bugüne geçen zaman içerisinde gereken hazırlıklar yapıldı ve dün özelleştirme idaresinde devir sözleşmeleri için imzalar atıldı. İhale resmiyet kazanmış oldu. Bugün de Turhal şeker Fabrikası arkadaşlarımız tarafından devir teslim işlemleri başlatıldı. Turhal şeker Fabrikası güzide bir kuruluş olup 1934 yılından beri 84 yıldır bu bölgeye hayat ve can vermiş güzide bir kuruluştur.84 seneden beri dimdik ayakta olan, varlığını sürdüren ve kendisini bugüne kadar taşıyan, bu bölgeye ve pancar çiftçisine, şeker sektörüne önemli bir katkı sağlayan güzide bir kuruluştur. Turhal şeker Fabrikası Cumhuriyetin ilk fabrikalarından olmanın yanında aynı zamanda Türkiye´de şeker sektöründe öğretmenlik, rehberlik yapmış bir fabrika bu şekilde yöneticiler yetiştirmiş bir fabrika olup daha sonraki yıllarda kurulan şeker fabrikalarının bütün yöneticileri, Mühendisleri, Ustabaşıları, ustaları hep Turhal´dan gelerek Türkiye´ye şeker üretimini öğretmişlerdir. Böyle bir güzide kuruluş Cenabı Allah lütfetti ve Kayseri şeker fabrikasına nasip oldu. Turhal şeker Fabrikası bugüne kadar Devletin uhdesinde idi bugün itibariyle Milletin uhdesine geçmiş oluyor. Çünkü Kayseri Şeker Fabrikası, pancar kooperatiflerinin hissedarı olduğu bu yönüyle de çiftçilerin dolaylı olarak ortak oldukları bir çiftçi kuruluşudur. Ve bu sektörde önemli bir role, önemli bir güce sahip kuruluştur .Böylece Kayseri şeker Fabrikası Turhal şeker fabrikasını kazanmakla. Aynı zamanda Turhal Şeker Fabrikası Devletin uhdesinden çiftçinin uhdesine geçmiş oldu ?değerlendirmesinde bulundu?

Başkan Akay sözlerinin devamında yönetim anlayışında değişen bir şeyin olmayacağını vurgulayarak şunları kaydetti? ?Sadece belki biraz daha gayretli biraz daha cevval bir çalışma ortaya koyacak bir anlayış içerisinde çalışılacak ve Turhal şeker Fabrikasını daha fazla geliştirerek, daha fazla büyüterek, daha fazla başarılı kılarak, daha nice yıllar Turhal bölgesinin çiftçilerine, bu bölgenin insanlarına katkı sağlar hale getirileceğiz. Bunu yaparken de Turhal´lılarla ve bu bölgenin insanlarıyla, bölgenin çiftçisiyle, bu bölgenin çalışanlarıyla beraber yapmak bizim tamamen önceliğimiz ve temel felsefemizdir.Biz Kayseri şeker fabrikasının yöneticileri olarak çiftçinin emanetçisiyiz. Fabrikanın sahibi değiliz patronu değiliz dolayısıyla bu fabrikanın da sahibi ya da patronu biz değiliz bu fabrikanın sahibi ya da patronu, topyekün hem Kayseri´deki Sivas´taki Yozgat´taki hem de Tokat´taki Turhal´daki Zile´deki Artova´daki çiftçiler bu bölgenin tüm çiftçileri bu fabrikanın patronu ve aynı zamanda çalışanları bu fabrikanın patronu Yani biz sahibi değiliz. Biz bugüne kadar patronluk peşinde de olmadık bundan sonra da olmayız. Ama bu fabrikanın sahibi olması gerekenler, öncelikle çiftçiler arkasında çalışanlardır. Biz bu anlayış içerisinde Kayseri şeker Fabrikası´na yedi buçuk sene de bataktan zirveye taşıdık. Burası da bugünkü noktasından Allah´ın izniyle hep beraber çiftçisiyle, çalışanıyla, yönetimiyle gayret göstererek zirveye taşıyacağımıza inanıyorum. Bu anlayışı birlikte gerçekleştirirsek. Bu fabrika aynı Kayseri şeker Fabrikası gibi Boğazlıyan şeker Fabrikası gibi ve Türkiye´de Yıldız şeker Fabrikası olur. Bunu böyle bilmenizi isterim?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"