KAYSERİ ŞEKER SERASININ KIŞ SEZONU

KAYSERİ ŞEKER SERASININ KIŞ SEZONU

TOPRAKSIZ DOMATESLERİ SOFRALARDA YERİNİ ALMAYA BAŞLADI.

 Kayseri Şeker´de toprak yerine Kokopit (Cocopeat) kullanılarak kış sezonunda üretilmeye başlanan domatesler tüketicilerin sofralarında yerini almaya başladı.

Tozlaşma işleminin bombus arıları (tüylü arı) kullanılarak yapılan sera içerisinde her biri yaklaşık 13-14 metre uzayabilen 25 bin domates fidesinden sezonluk olarak 350-400 ton salkım domatesi üretilmesi bekleniyor.
Toprak yerine Hindistan cevizi liflerinden elde edilerek içine makro ve mikro elementler eklenip organik besleyici hale getirilen Kokopit (Cocopeat) ile üretilen domateslerin üretim, hasat ve depolama aşamaları hijyen kurallarına uyularak üretilmekte olup elde edilen domatesler tüketicinin hizmetine ?Seramis? markası olarak sunulmaktadır.
Topraksız domates üretimi yapılan Kayseri Şeker´e ait 10 bin metrekarelik modern cam kaplamalı serada domates fidelerinin dikimden hasada kadar yapılan tüm uygulamalar ve üretim aşamaları düzenli olarak kayıt altına alınmakta olup kesinlikle hormon uygulanmadığı belirtildi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti