KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİLERİ

KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİLERİ

KONYA TARIMSAL MEKANİZASYON FUARINA KATILDI?

Türk Tarım sektörünün en önemli ve en etkin buluşma noktalarından birisi olan14.  Uluslararası Tarım,  Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı 23-27 Mart tarihleri arasında Konya´da açıldı. Fuara çok sayıda Kayseri Şeker  Çiftçisi´de  iştirak ederek  tarımsal mekanizasyon  ve tarla teknolojilerindeki gelişmeleri   yakından  görme fırsatı  yakaladı?.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri, TZOB, PANKOBİRLİK, Selçuk Üniversitesi,  Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Ziraat Mühendisleri Odası,  KOSGEB, TARMAKBİR, TÜYAP Fuarcılık  destekleri ile Konya Uluslararası Fuar Merkezi´nde yapılan Fuara, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikasının ortaklaşa düzenlediği  organizasyonla Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir  bölge çiftçileri götürüldü. Fuara çiftçilerle birlikte Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yöneticileri de  iştirak ettiler.

Fuar ziyareti esnasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyelerinden Abdulkadir Güneş:  ?Kayseri Şeker sadece pancar üretmiyor şeker üretmiyor, sosyal etkinlerle de çiftçilere katkı sağlıyor. Çiftçilerimiz de bu sosyal etkinliklerden çok memnun kalıyorlar. Kayseri çiftçimizi Konya Tarım fuarına getirerek  çiftçilerimizin gelişen  teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip etmesine katkı sağlıyoruz. Kayserimizde Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 200 dekarlık bir yer alındı. İnşallah Kayseri  tarım fuarı da fuar mekanı yapıldıktan sonra  bölgenin hizmetinde olacaktır.? Değerlendirmesinde   bulundu?   

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede´de  değerlendirmesinde ? Çiftçilerimiz genelde pancar çiftçisi olduğu için Konya tarım Fuarında daha çok pancar söküm makinası ve Maus (yükleyici )dediğimiz makinalarına ilgi gösteriyorlar. Kayseri Pancar çiftçisi artık bu tür sosyal etkinliklere alışkın Türkiye´nin neresinde ve artık dünyanın neresinde bir fuar var Kayseri Şeker çiftçileri oradalar bu gezilerinin de sonucunu tarlada, verimde ve şeker oranında görüyoruz?  ifadesini   kullandı?                       

Yeşilhisar çiftçilerinden  Erol Sarıkaya´da  Fuarda  en çok tarım  makine ekipmanlarını beğendiğini  dile getirdi?                                                

Ebiç mahallesi  çiftçisi  Nihat Doğru  ise ? Fuar çok güzel Kayseri fuarında çok büyük Bizi buraya getiren burada olmamıza vesile olan Başkanımız Hüseyin Akay başta olmak üzere Kayseri şekerin yöneticilerine ,müdürlerine ve şeflerine çok teşekkür ediyorum . Allah razı olsun onlardan? diye konuştu?                                         


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı