KAYSERİ ŞEKER AİLESİ

KAYSERİ ŞEKER AİLESİ

PANCAR HASAT GÜNLERİNDE BİR ARADA

   Şeker pancarı hasat günlerinde pancar çiftçisi, nakliyeci ve yöneticilerden oluşan büyük Kayseri Şeker ailesi, pancar tarlalarında bir araya gelerek söküm günlerini bayram havasında yaşıyor.
Şarkışla´da pancar tarlasında eşi ile birlikte çalışarak pancar hasadı yapan Toy ailesini ziyaretinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kadınların sadece tarlada çalışarak değil genel kurullara da damgasını vurmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 61. Mali Genel Kurulda Pancar çiftçisinin kadını ile erkeği ile ekmeğine nasıl sahip çıktıklarını gördüklerini belirtti.
Başkan Akay, 10 bini aşkın çiftçinin yanında Genel Kurula katılan bin beş yüz kadın çiftçiden birisinin de Yusuf Toy´un eşi ve Pancar ekicisi olan Gülay Toy olduğunu belirterek "Kayseri Şeker olarak biz de kadın çiftçilerimize pancar söküm günleri vesilesi ile iade-i ziyarette bulunuyoruz" dedi.
Pancar tarlasına kurulan yer sofrasında konuşan Başkan Akay, şeker pancarı üretiminde uyarılara ve çağrılara en fazla dikkat edenlerin kadın çiftçiler olmasından onur duyduklarını belirterek, "Pancar çiftçimiz Gülay Toy´a tüm kadın çiftçilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Çiftçilerimiz bize bir adım gelsinler biz bin adım gitmeye hazırız. Çiftçimiz gönül insanı sofrasında ekmeğini bizimle paylaşıyorlar. Bir taraftan pancar sökülüyor, bir taraftan maus makinası ile yükleme yapılıyor. Kooperatif Başkanımız, nakliyecilerimiz, çiftçimiz hep birlikte bu mutluluğu yaşamaktayız. Kayseri Şeker olarak hasat dönemini çiftçinin bayramı olarak kabul ediyoruz. Pancar ekiminden başlayıp, çapa günleri, sulama günleri ve söküm günleri dahil hepsini düğün ve festival havasında yapıyoruz. Bizler aile anlayışı içerisinde bunları yapmaya devam edeceğiz.
İnsanlarımız pancarı geçimlerinin ana kaynağı olarak görmektedirler. Ürünü ne kadar fazla kaldırır ne kadar iyi ve doğru değerlendirilirse o kadar mutlu oluyorlar. Ailesi ile birlikte tarlalara emeğini veren alın terini döken, helalinden kazanan çiftçilerimiz binbir meşakkatle elde ettikleri ürünlerinin değerlenmesinde insanlarımıza karınca kararınca bir katkımız bir faydamız oluyorsa kendimizi görevini yapmış insanların mutluluğu içerisinde mutlu hissederiz. Onun için de bizde elimizden geldiği kadar gayret gösteriyoruz. Çiftçilerimizde bu çabamızı görüp takdir ediyorlar" dedi.
Kadın pancar çiftçisi Gülay Toy, başkanın tarlada çalışırken kendilerini ziyaret edip sofralarına oturmasından dolayı memnuniyeti dile getirirken 35 yıldan beri pancar çiftçisi olduğunu belirten eşi Yusuf Toy ise 2015 yılındaki hasat döneminde 1300 -1500 ton arası pancar teslim edebileceğini belirterek, "Pancar olmadan hiçbir işimiz yürümüyor. Senede 3-4 sefer avans, yanında ilaç ve gübremizi alıyoruz. Önceleri çiftçi para kazanamıyordu yetkililer gelip ekim için bizleri ziyaret ediyordu şeker fabrikasına pancar lazım diyerek hatırlı çiftçilere ekim yaptırılıyordu. Şimdi pancar çiftçinin tek para kazandığı ürün haline geldi herkes pancar ekmek istiyor" diye konuştu.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyesi Halis Lektemur da, bir zamanlar rica minnet ekim yaptırılan bölgelerde şimdi memurların bile pancar ekmek istediklerine dikkat çekerek, "Pancar herkesin gıpta ile baktığı sektör haline geldi" dedi.
Başkan Akay ve beraberindeki heyet Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan ve üyelerini de ziyaret ederek hayırlı kazasız ve belasız bir kampanya dönemi dileklerini iletti.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları