KAYSERİ ŞEHİTLERİ İÇİN

KAYSERİ ŞEHİTLERİ İÇİN

HATİM PROGRAMI DÜZENLEDİ

Kayseri´de 17 Aralık Cumartesi günü meydana gelen terör saldırısında şehit düşen askerlerimiz için 19.12.2016 Pazartesi günü öğle namazı öncesi Camii Kebir´de hatim programı düzenlendi.
Düzenlenen programa, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hatim programı öncesi konuşan İl Müftüsü Güven, ?Cumartesi gününden bu güne şehrimizde şehitlerimize vefa borcu ve aynı zamanda yaralı olan kardeşlerimize gereken önemi ve hassasiyeti gösterme hususunda bütün Kayserimiz yöneticisiyle, belediye başkanlarıyla, halkıyla ailelerimizin acısını paylaşmak için bir araya geldik. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, ?hocam biz okullarımızda çocuklarımıza, gençlerimize şehitlerimiz için hatim yaptırtmak istiyoruz? dediler. Bizler de İl Müftülüğü olarak zaten Kur´an Kurslarımızda şehitlerimize hatim okunması için cumartesi günü öğleden sonra mesajlarımızı göndermiştik. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarımızda ve Kur´an Kurslarımızda toplam 794 hatim okundu. Şimdi hatimlerimizin duasını yapmak için buradayız.
Muhterem kardeşlerim terör, özellikle Kayseri´yi seçmesi sebebiyle Kayseri´de, huzur şehrinde bize korku salmak istiyor. Elhamdülillah ki korkudan eser yok hiçbirimizde, ayrıca daha fazla birbirimize kenetlenmiş bir şekilde birliğimizi ve beraberliğimizi koruyoruz. O birliğimizin ve beraberliğimizin en önemli sembollerinden biri de camilerimiz, ezanlarımız ve salalarımızdır.? dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı ise ?Bugün en çok birlik, beraberlik ve huzura ihtiyaç duyduğumuz bir gündür. Biz de düşündük ki; bugünlerde bu birlik ve beraberliğimize nasıl katkıda bulunabiliriz ve İmam Hatip Ortaokulu ve liselerimizde öğrenim gören çocuklarımıza talimat gönderdik. İşte sayın müftümüz de bu hatimlerimizin duasını yapacak inşallah? dedi.
Program sonrası İl Müftüsü Güven tarafından hatim duası yapıldı. Saldırıda şehit olan askerlerimiz için dualar okundu. Ülkemizin birlik ve beraberliği için hep bir ağızdan ?Amin? denildi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”