KAYSERİ SANAYİ ODASI

KAYSERİ SANAYİ ODASI

MACARİSTAN´A İŞ SEYAHATİ DÜZENLEDİ

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci Başkanlığında, KAYSO üyelerinden oluşan 17 kişilik heyet çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere 8-11 Şubat tarihleri arasında Macaristan´a iş seyahati düzenledi.

Macaristan Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında KAYSO heyeti ilk olarak Macaristan Dışişleri Bakanlığını ziyaret ederek Bakan temsilcisi Dr. Boros Emese ile bir araya geldi. Daha sonra Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Andras Rev´i ziyaret eden heyet, Macar işadamları ile ikili görüşme yapma imkanı buldu.

Macaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Levente Magyar´ı da makamında ziyaret eden KAYSO heyeti, Türk-Macar ekonomik iş birliğini ve yatırım imkanlarını değerlendirme fırsatı buldu. T.C. Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay´ı ziyaret eden heyet göreve yeni atanan Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay´a ve Ticaret Ateşesi Başak Araslı Akyol´a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Seyahatin ikinci günüde Miskolc şehrine geçen Kayserili işadamları, sırası ile Borsod Abauj Zeplen Bölgesi Hükümet Temsilcisi Vali Demetler Ervin´i, kardeş şehir Miskolc Belediye Başkan Yardımcısı Peliegler Peter´i ve Borsod Abauj Zeplen Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bihall Tamas´ı ziyaret etti.

Son olarak Milskoc OSB´de incelemelerde bulunan işadamları heyeti arsa fiyatları, yatırımlar, destekler ve teşvikler hakkında bilgi alırken, KAYSO üyesi Ravaber şirketinin Macaristan´daki yatırımını yerinde inceleyerek, Harun Hasyüncü´ye hayırlı olsun dileklerini iletti.

Seyahati değerlendiren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ?Üyelerimizden oluşan 17 kişilik heyetle Macaristan´a bir seyahat düzenledik. Çok verimli görüşmeler yaptık. İki ülke arasındaki siyasi ve kültürel ilişkiler iyi durumda. Son dönemde atılan adımlar sayesinde ekonomik anlamda da iki ülke birbirine yakınlaşmış durumda. Ticaret hacmimiz sürekli artıyor. Kayserili işadamları olarak bu olumlu gelişmelere bizde katkı sağlamak istedik. Güçlü bir ekiple önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Kendilerini Kayseri´ye davet ettik. Görüşmeler arttıkça, iş imkanlarının da artacağına inanıyorum? dedi.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci açıklamasının devamında ?Budapeşte Büyükelçimiz Sn. Ahmet Akif Oktay´ı da ziyaret etme imkanı bulduk.  Kendisine ziyaretimiz ve üyemiz Ravaber firmasının Macaristan´da ki yatırımları hakkında bilgiler verdik. Bizi çok samimi karşıladılar. Yoğun programları arasında bize vakit ayırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın Büyükelçimiz Ahmet Akif Oktay ve Ticaret Ateşemiz Başak Araslı Akyol göreve yeni atanmışlar. Kendilerine hayırlı olsun dileklerimizi de iletmiş olduk?

Miskolc şehrinde de bir takım temaslarda bulunduklarını ifade eden Başkan Büyüksimitci, ?Bildiğiniz gibi, Miskolc ile kardeş şehir görüşmeleri 2015 yılında Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz´ın ve dönemin İstanbul Başkonsolosu Sn. Gabor Kiss´in girişimleri ile başlamıştı. 05 Ocak 2013 yılında da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Mehmet Özhaseki´nin katılımı ile Milskoc Belediye binasında kardeş şehir protokolünü imzalanmıştı. Daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´inde 05 Ekim 2017 tarihinde Miskolc´u ziyaret ettiğini biliyoruz. Bizde 17 kişilik sanayici grubu ile ilişkilerin devamı adına bu şehre bir ziyaret gerçekleştirdik. Milskoc OSB´de incelemelerde bularak buradaki arsa fiyatları, yatırımlar, destekler ve teşvikler hakkında bilgi aldık? diye konuştu.

Başkan Büyüksimitci KAYSO üyesi Ravaber şirketinin Macaristan´daki yatırımlarını da yerinde görerek, Harun Hasyüncü´ye tebrik edip, hayırlı olsun dileklerini ilettiklerini sözlerin i açıkladı.

Büyüksimitci son olarak, ziyaretleri sırasında kendilerini yalnız bırakmayan Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz´la birlikte organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"