KAYSERİ OSB´DE İL KÜSİ PLANLAMA VE

KAYSERİ OSB´DE İL KÜSİ PLANLAMA VE

GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ ...

GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

İl KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2017 yılı üçüncü toplantısı Kayseri Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar ´ın başkanlığında toplandı. 

Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü´nde gerçekleştirilen toplantıya, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı, Erciyes, AGÜ ve NNY Üniversitesi, Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi Belediyesi, Mimar Sinan, İncesu, Serbest Bölge, KTO, KSO, KOSGEB, TSE, ORAN, Ticaret İl Müdürlüğü, Erciyes Teknopark, MÜSİAD, TÜMSİAD, Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Makine Mühendisleri Odası, Hacılar Genç İşadamları Derneği yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri OSB tarafından yerine getirilen uygulamaya dönük projelerden; sanayinin aranan eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan Özel Kayseri OSB Teknik Koleji, Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi, Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Güneş Enerji Santrali, Ar-Ge ve Ur-Ge faaliyetleri, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, Kayseri OSB TV, sanayiciler için yurt dışındaki birkaç merkezde 12 ay süreyle hizmet verecek Expo Center hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda Tasarım, Ar-Ge, Ur-Ge gibi konularda Kayseri ve diğer vilayetlerdeki durum kıyaslaması, bu konuda yürütülen örnek çalışmalar, Kayseri OSB bünyesindeki Endüstriyel Tasarım Merkezinin ilimizde tasarıma dair ilk merkez olduğu, Tekno Yatırım, Sektörel Kümelenme, Metal işleri, elektrikli ev aletleri ve diğer sektörlerde sektörel kümelenmeye daha da ağırlık verilmesi, bu konuda örnek çalışmalar yapan OSTİM gibi kuruluşların tecrübelerinden yararlanılması na değinildi.

Toplantı sonunda Başkan Tahir Nursaçan tarafından vali yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar ?a Kayseri OSB yayınlarından Kur´an-ı Kerim ve Meali ile 40. Yılında Kayseri OSB Ticaret Şehrinden Sanayi Şehrine Geçişin Hikayesi isimli eserler takdim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"