KAYSERİ OSB´DE ENDÜSTRİYEL TASARIM KÜLTÜRÜNÜN OLUŞTURULMASI İÇİN BÜYÜK ADIM

KAYSERİ OSB´DE ENDÜSTRİYEL TASARIM KÜLTÜRÜNÜN OLUŞTURULMASI İÇİN BÜYÜK ADIM

KAYSERİ OSB´DE ENDÜSTRİYEL TASARIM GELİŞİYOR SEKTÖREL ÇALIŞTAYI YAPILDI

KAYSERİ OSB´DE ENDÜSTRİYEL TASARIM GELİŞİYOR SEKTÖREL ÇALIŞTAYI YAPILDI 

Endüstriyel Tasarım Sektörel Çalıştayı´nda konuşan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Şeref Özdemir, "Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, firmalara ürün tasarımı konusunda destek vermek, tasarımın önemini sanayi kültürüne dahil etmek amacıyla kurumumuz tarafından ?Endüstriyel Tasarım Projesi´ gerçekleştirilmiştir. Bu sayede endüstriyel tasarım kültürünün oluşturulması amacıyla önemli bir adım atılmıştır" dedi. 

Kayseri OSB Konferans Salonu´nda yapılan çalıştayda konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref Özdemir; "Endüstriyel tasarım bir ürünün tümü, bir parçası veya üzerindeki süslemenin çizgi, biçim, renk, doku, malzeme veya esneklik gibi insan duyuları ile algılanabilen çeşitli unsur veya özelliklerin oluşturduğu bir bütündür. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, firmalara ürün tasarımı konusunda destek vermek, tasarımın önemini sanayi kültürüne dahil etmek amacıyla kurumumuz tarafından ?Endüstriyel Tasarım Projesi´ gerçekleştirilmiştir. Bu sayede endüstriyel tasarım kültürünün oluşturulması amacıyla önemli bir adım atılmıştır" dedi.

Özdemir, "Türkiye´nin küresel pazarda rekabet gücünü artırmak için tasarım politikalarının belirlenmesi, tasarımcılarla sanayicileri bir araya getiren ortak platformların oluşturulması ve küresel pazarda güçlü bir Türk tasarımı imajının yerleştirilmesine katkıda bulunan faaliyetler gerçekleştirilmek istenmektedir" diyerek şunları söyledi:

"Rekabet ortamının çok gelişmiş olduğu günümüz piyasası ortamında ürünler için bu tür tasarım ve yenilikler çok büyük önem kazanmaktadır. Bunun en önemli kanıtı teknik bakımdan aynı olsalar da iki ürün arasından daha iyi tasarlanmış ve estetik taşıyan ürünlerin tercih edilmesidir. Endüstriyel tasarımda en önemli kıstas ürünlerin seri halde üretebilecek şekilde tasarlanmasıdır. Projemiz endüstriyel tasarım mesleği ve danışmanlık hizmetleriyle Kayseri sanayisinin kurumsal ve teknolojik gelişmesine katkı sağlamayı ve ülke kalkınmasına model olmayı hedeflemiştir. Bu amaçla mevcut ürünleri geliştirebilen, bölgesindeki ve ülkesindeki sanayi teknolojik yapısının gelişimine katkı sağlayan ve küresel rekabet gücüne ulaşmış dünya markası tasarımlar ortaya çıkarmak istemekteyiz. Sanayi alanında kurumsal gelişim açısından önemli olan projemiz sayesinde katma değerlerin artırılması ve rekabet edilebilirliğin sağlanmasıdır. Biz OSB yönetimi olarak aşağı yukarı 2 buçuk yıl önce göreve geldik. Göreve geldiğimizde OSB´de tasarım merkezi vardı ama adı vardı. Maalesef Kayseri olarak bir tane bile tasarım yapılmamış durumdaydı. Yönetim kurulu olarak toplandık, katma değeri yüksek ürünler yapabilirsek pazarda rekabet edebileceğimizden yola çıkarak tasarım merkezimizi faaliyete aldık. 2016 yılında hamd olsun 60 projeye imza attık. İnşallah 2017 yılında da hedefimiz en az 250-300 proje olarak yola çıktık, şuana kadar tasarımda 150´yi bulduk. Yaptığımız tasarımlar mobilya ve çelik kapıydı, ama elhamdülillah pazarda bayağı ses getirmeye başladı. Şimdi Allah kısmet ederse yeni yeni elektrikli ev aletlerinde de tasarımlar yapmaya başladık. İnşallah katma değeri yüksek ürünlerde de, yeni sektörlerde de Tasarım Merkezimiz sanayicimizin 24 saat emrine açık bir şekilde çalışmalarımız devam edecek. Çünkü biliyoruz ki 2023 hedeflerinde biz katma değeri yüksek ürünler üretmez isek sanayide Kayseri olarak söz sahibi olma şansımız yok. Onun için inşallah çalışmalar ile Organize-Üniversite işbirliğini daha da geliştirerek inşallah Kayserimizde daha teknolojik, katma değeri yüksek ürünler üretme yolunda adımlar atacağız"
SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül´ün de katıldığı çalıştayda, Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi ve faaliyetleri konusunda Kayseri endüstriyel Tasarım Merkezi Müdürü Berna Sazak sunum yaptı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları