KAYSERİ MÜFTÜLÜĞÜ

KAYSERİ MÜFTÜLÜĞÜ

İŞARET DİLİ İLE VAAZ UYGULAMASI BAŞLATIYOR?

   İl Müftülüğünce başlatılan proje ile iki ilçede toplam 3 camide ?Cuma Vaazları´ işaret dili ile verilmeye başlanacak. İşitme Engelli vatandaşların Cuma vaazında ne anlatıldığını anlamalarını sağlamak amacı ile hayata geçirilen proje ilerleyen zamanlarda daha da yaygınlaştırılacak?
İl Müftüsü Şahin Güven, hizmet binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında basın mensupları ile bir araya geldi. Güven, yaptığı açıklamada işitme engelli vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. Artık Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde bulunan Organize, Furkan ve İyiler Camileri olmak üzere işitme engelli vatandaşların işaret dili ile vaaz anlatılacak.
İl Müftüsü Güven konu ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmede şunları kaydetti? ?İnşallah bu hafta Cuma günü itibari ile üç camimizde işitme engellilere yönelik olarak, işaret dili ile hutbemiz aynı anda okunacaktır. Bu üç camiyi seçmemizin sebebi, işitme engelli kardeşlerimizin yoğun olarak yaşamış olduğu yerler. Bunlardan birincisi organize sanayimiz. Organizede çalışan işitme engelli kardeşlerimizin hutbelerden istifade etmelerini sağlamak amacıyla yapılmıştır. İkinci camimiz yine Melikgazi bölgemizdeHürriyet´te Mahallesinde bulunan İyiler Camisi, bu camiyi seçmemizin sebebi ise 80´inci Yıl işitme engelliler orta okulumuz var. Üçüncü camimiz ise Kocasinan´da bulunan Furkan Cami. Burayı seçmemizin sebebi de yanında İşitme Engelliler Meslek Lisesi´nin bulunuyor olması.?
İl Müftüsü Şahin ayrıca işitme engellilere yönelik faaliyetlerinin bununla sınırlı olmadığını vurgulayarak ?Yine işitme engellilere yönelik olarak dini bilgileri sunabilmek, onlara Kuran-ı Kerim eğitimi verebilmek için çalışmalarımız daha önce başlamıştı. Melikgazi bölgemizde Kızıklı Kuran Kursumuzda işitme engellilere yönelik şuan devam etmekte olan Kuran eğitimimiz devam etmektedir? diye konuştu?
Şahin Güven son olarak tüm İslam Alemi´ nin muharrem aylarını tebrik ederek, aşure günü öncesinde ve sonrasında oruç tutulması tavsiyesinde bulundu.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti