KAYSERİ - MERSİN AKARYAKIT BAYİLERİ TOPLANDI

KAYSERİ - MERSİN AKARYAKIT BAYİLERİ TOPLANDI

OKUMUŞ "İDARİ PARA CEZALARI SUÇ İŞLEYENE VERİLMELİDİR?

 

Kayseri ve Mersin Bölgesi Akaryakıt Bayileri Toplantısı ilimizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya onur konuğu olarak iştirak eden kısa adı PÜİS olan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt bayilerine verilen kar marjının yüzde 60´ının bayilere verilmesini sağladıklarını hatırlatarak ?İdari para cezaları eşyaya değil, suç işleyene verilmelidir? değerlendirmesinde bulundu?
Kısa adı PÜİS olan Petrol Ürünleri İş Verenler Sendikası Kayseri Şubesi´nin ev sahipliğinde gerçekleşen , Kayseri ve Mersin Bölgesi Akaryakıt Bayileri Toplantısı ilimizde ve Mersin İlinde faaliyet gösteren Aakaryakıt bayilerini bir araya getirdi?
Akaryakıt bayilerinin sorunlarının ve taleplerinin dillendirildiği toplantı Kayseri Şube Başkanı Nuh Mehmet Delikan´ın kısa açılış konuşması ile start verdi?
Daha sonra kürsiye gelerek katılımcılara seslenen PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş ise toplantının amacının bayi temsilcileri ile istişare yapmak olduğunu vurgulayıp ?Bu toplantı bir istişare toplantısıdır. Bu bölgede bulunan bayilerimizin sorunlarını dinleyerek onlara çözüm üretmek için bir araya gelinen bir toplantıdır. Bu toplantı aynı zaman da buradan ülkenin tamamına mesaj veren bir toplantıdır. Kayseri ülkemiz için çok önemli bir ildir. PÜİK içine Kayseri çok önemli bir yere sahiptir? değerlendirmesinde bulundu?.
Okumuş sözlerinin devamında ?Bayilerde yaptığımız sohbetlerde karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu´nun sektör üzerindeki baskısıdır. Bende aklımın yettiği kadar arkadaşlara Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu isminden de anlaşıldığı gibi bir düzenleme kuruludur. Kanun yapan bir kurum değildir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu mevcut kanunu düzenleyen bir kurumdur. Kanunda ne yazıyorsa kamu görevlisi de bürokrat da onu uyguluyor. Bizim birinci önceliğimizin kanun değişikliği olduğunu düşündük ve bunu ilk sıraya aldık? diye konuştu?
İkinci önceliklerinin ise maliyetin altındaki satışlar olduğunun altını çizen Okumuş, ?Önleyici tedbirlerin alınması konusunda devletin ve kamunun özellikle güvenlik güçlerinin işini dağıtım şirketleri ve bayiler yapmamalı. İdari para cezaları öldürücü değil, caydırıcı olmalıdır. İdari para cezaları eşyaya değil, suç işleyene verilmelidir.? dedi..
PÜİK Genel Başkanı Okumuş sözlerinin sonunda ?Biz haklarımızı her şekilde alabilecek bir iş alanındayız? dedi ve ekledi? ?Eğer Türkiye´de akaryakıt sektöründe ki haksız uygulama kamu tarafından anlaşılıp buna müdahale etme gereği duyduysanız, o zaman biz size bunu daha iyi anlatalım. Bayinin geçmişte olduğu gibi kendi nakliyesini ve kendi fiyatını belirlemesi lazım. Nakliyeyi kim yapıyorsa o ücreti o almalıdır. Bayi yok sayılmamalı ve taşıt tanıma gibi anlaşmalar bayinin iznine tabi olmalıdır. Kar marjları her hangi bir uygulama geldiğinde 60´a 40 doğru bir yaklaşık ama en az 55´e 45´in altında olmamalıdır?
Konuşmasını tamamlayan Genel Bakan Okumuş Okumuş akaryakıt bayilerinden gele sorulara da cevap vererek etkiliği noktaladı? Toplantıya Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı´da iştirak ederek konuşulanları takip etti?
HABER: E.KİPMAN



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık