KAYSERİ KANSERE KARŞI ÇOCUKLARIN YANINDA

KAYSERİ KANSERE KARŞI ÇOCUKLARIN YANINDA

Kayserili Hayırseverler, Kansere Karşı Birlikte Derneğinin ERÜ´ye Yaptığı Çocuk Kemik İliği Nakli Hastanesi için seferber oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hayırseverler ve kurumların destekleriyle yapılmakta olan Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi için gerçekleştirilen toplantıda yaptığı değerlendirmede Kayseri´de hiçbir hayır işinin yarım kalmadığını ve kalmayacağının altını çizerek, hastanenin yapımına Büyükşehir Belediyesi´nin de destek vereceğini kaydetti.

Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi için Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´ın yanı sıra AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali Şehmus Günaydın, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Organize Sanayi Başkanı Tahir Nursaçan, Kansere Karşı Birlikte Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükcü, Boydak Holding CEO´su Alpaslan Baki Ertekin, Prof. Dr. Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, çok sayıda basın mensubu ve davetli katıldı.

Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Ana Bilim Dalı ile Kansere Karşı Birlikte Derneği tarafından yapılan organizasyonla yapımına başlanan Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi´nin şehrimiz açısından önemini vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, ?Hiçbir hayırlı iş yarıda kalmaz. Önemli olan başlangıç. Bu hastane şehrimize bir kazanım olacak. Bir hekim olarak böyle bir işe kayıtsız kalmamız söz konusu değil. Sağlık turizmi açısından da bu hastaneyi çok önemsiyoruz. Bu anlamda da Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa varız ve var olmaya da devam ediyoruz? diye konuştu.

Öte yandan KANKA Derneği ve Erciyes Üniversitesi işbirliğinde Kayseri´de yapımı devam eden ve en geç yıl sonuna kadar açılması planlanan Çocuk İlik Nakli hastanesi, Kayseri ve Türkiye´deki ilk ve tek Çocuk Kemik İliği Hastanesi olma özelliğini taşımakla beraber, 8 bin metrekare alanda 5 katlı ve toplamda 60 yatak kapasiteli, 27 metrekare hasta odalarını kapsamakta.

İçerisinde çocuk oyun alanları, tiyatro merkezleri ve aile evi de bulunacak olan hastane Avrupa ülkelerine yetki ve kalite belgesi veren JACIE´nin standartlarında olacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi