KAYSERİ KADINLARIN EN ÇOK KORUMA TALEP ETTİĞİ 5 ŞEHİR ARASINDA

KAYSERİ KADINLARIN EN ÇOK KORUMA TALEP ETTİĞİ 5 ŞEHİR ARASINDA

KAYSERİ BARO BAŞKANI FEVZİ KONAÇ: "2014 YILI İÇERİSİNDE 5 BİN KADIN KORUMA TALEP ETTİ"


"2015 YILI İÇERİSİNDE BU SAYIDA YÜZDE 20 ARTIŞ OLDU"
Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ´Kadına yönelik şiddet´ konulu panelde konuşan Baro Başkanı Fevzi Konaç, "Kayseri gibi maneviyatı ve inancı yüksek bir şehirde 2014 yılı içerisinde 5 bin kadın ´Kocamdan şiddet görüyorum, başıma bir iş gelebilir´ diyerek devletten koruma talep etti" dedi.
Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği tarafından ´Kadın yönelik şiddet´ konulu panel düzenlendi. Şehir Tiyatrosu´nda düzenlenen panele, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Baro Başkanı Fevzi Konaç, İl Müftüsü Şahin Güven, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan ve davetliler katıldı.
Panelde konuşan Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Kayseri´de aile mahkeme sayısının 6´ya çıktığını hatırlattı. Konaç, "Kayseri gibi inançlı, imanlı, güzel gelişen ve bu anlamda birçok örneğe sahip bir şehir olarak istatistiklerimiz Türkiye genelinde korkutan bir noktaya geldi. Ben göreve başladığımda 2 tane aile mahkemesi vardı. Şuanda Kayseri´de ki aile mahkemesi iş yüküne yetişemediği için 6´ya çıktı. 6 mahkeme işini ve gücün bıraktı toplumda, şiddete muhatap olan kadının korunması, nafaka ve boşanma davalarına bakıyor. Sadece 2014 senesindeki toplam boşanma davalarıyla ilgili olarak istatistiklere baktığımız zaman 6 mahkemenin 6 bin esasa ulaştığını gösteriyor. Türkiye´nin nüfus oranıyla ilişkilendirildiğinde maneviyatı ve inancı bu kadar yüksek bir şehir olarak en yüksek oranlı boşanan illerden bir tanesi haline geldi" ifadelerini kullandı.
Sadece 2014 yılı içerisinde 6 bin kadının eşinden şiddet gördüğü gerekçesi ile koruma talebinde bulunduğunu kaydeden Konaç, "Koruma kararı ile ilgili olarak Türkiye´de kadının en çok şiddete maruz kaldığından koruma talep ettiği iller içerisinden ilk 5´in içerisindeyiz. 2014´teki sayısı 5 bindir. 5 bin kadın ?Eşimden şiddet görüp, başıma bir iş gelme riski var´ deyip devlete müracaat ediyor. 2015 itibariyle de bu sayı yüzde 20 artmış durumdadır. Dolayısıyla kanunların ve adliye saraylarının bu işi tek başına tedavi etmeye yetmiyor" şeklinde konuştu.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı