KAYSERİ KADIN BİLEŞENLERİ

KAYSERİ KADIN BİLEŞENLERİ

?ÇOCUK İSTİSMARI´NA KARŞI TEK SES OLDU?

Son olarak İstanbul Büyükçekmece´de 5 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğraması nedeniyle gündeme gelen ?Çocuk İstismarı´ olaylarını protesto etmek amacı ile ´Kayseri Kadın Bileşenleri´ isimi altında bir araya gelen ilimizdeki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında faaliyet gösteren Kadın aktivistler tek ses olup yaşananları lanetleyerek, yetkililere daha sert önlemler alma ve cezaları caydırıcı niteli kazandırma çağrısında bulundular?

´Kayseri Kadın Bileşenleri´ isimi altında bir araya gelen ilimizdeki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında faaliyet gösteren kadın aktivistler Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirdikleri perotesto ve basın açıklaması ile son günlerde ivme kazanan ?Çocuk İstismarı´ olaylarını lanetleyip herkesi bu konuda daha hassas ve dikkatli olma, yetkilileri de daha caydırıcı cezalar getirme çağrısında bulundular?

Aktivist kadınlar adına bir basın acıkılması gerçekleştiren Kadına Dayanışma Derneği Başkanı Elmas Şahin ? Çok öfkeliyiz. Uzun süredir gündemden düşmeyen ve her geçen artarak devam eden çocuklara yönelik cinsel istismar olayları karşısında çok öfkeliyiz, çocuklarımıza karşı utanç duygusu içerisindeyiz. Kamuoyuna yansıması sonucu haberdar olduğumuz İstanbul Büyükçekmece´de 5 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğraması nedeniyle büyük üzüntü ve kaygı içerisindeyiz. Son 10 yılda çocuk istismarı yüzde 700 arttı. Adalet Bakanlığı verilerine göre yılda ortalama 8 bin çocuk cinsel istismara uğruyor. Son 10 yılda çocuk istismarı davaları yaklaşık 3 katı arttı, fakat bu davaların %45´i beraatla sonuçlandı. Anayasa´nın 412 maddesi ve Türkiye´nin imzaladığı uluslar arası çocuk hakları sözleşmesi uyarınca, devletin görevi çocukların cinsel istismara maruz kaldığı şartları ortadan kaldırmak ve koruyucu, önleyici hizmetleri kurumsallaştırmaktır. Bu yüzden bizler çocukları koruyan, onların gelişimi ve eğitimi başta olmak üzere geleceğini güvence altına alan yasal, idari ve kurumsal düzenlemeler yapılmasını istiyoruz. Bu karanlık tablonun daha fazla çocuğun hayatına kast etmesini engellemek, yetkililere gerçek sorumluluklarını hatırlatmak için buradayız ve taleplerimizin takipçisi olacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. İstismarın son bulması için üzerimize düşeni de yapmaya hazırız. Çocuklara yönelik şiddet ve istismarın son bulduğu bir dünya için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.? değerlendirmesinde bulundu?

Çevredeki vatandaşlarında destek verdiği protesto eyleminde ellerindeki düdüklerle ve attıkları sloganlarla yaşanan çirkinliklere dikkat çeken kadın aktivistler daha sonra sessizce dağıldılar?

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da