KAYSERİ İLK KADIN ŞEHİDİNE AĞLADI

KAYSERİ İLK KADIN ŞEHİDİNE AĞLADI

AYŞEGÜL PÜRNEK DUVAĞI İLE UĞURLANDI?

 

Ankara´da askeri servis araçlarına yönelik bombalı terör saldırısında şehit olan memur Ayşegül Pürnek´in naaşı baba ocağının bulunduğu ilimize getirilerek göz yaşları ve dualarla ebediyete uğurlandı? İlimizin ilk kadın şehidi olan Pürnek son yolculuğuna uğurlanırken tabutunun üstüne yaşarken takamadığı duvağı örtüldü?
Ankara ? Bakanlıklar´da meydana gelen terör saldırısında şehit olan 28 kişiden biri olan Genel Kurmnay Başkanlığı´nda sivil memur olarak görev yapan 31 yaşındaki Ayşegül Pürnek´in cenazesi, Kayseri´deki babaevine getirilerek helallik alındı. Cenaze aracını tekbirlerle karşılayan Pürnek´in yakınları, dualar eşliğinde haklarını helal etti. Pürnek´in anne ve babası ise yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Yakınlarının bekar olan Pürnek´in duvağını taşıdığı görüldü.
İlimizin ilk kadın şehidi olan Ayşegül Pürnek ?in naaşı daha sonra Kalem Kırdı Camii´ne nakledildi ve Cuma nazmını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı? Cenaze törenine şehit memurun ailesi ve yakınları, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, mülki ve askeri erkân ile çok sayıda vatandaş iştirak etti?
İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer´in kıldırdığı cenaze namazının ardından Pürnek´in naaşı , polis, asker ve vatandaşlar eşliğinde Hava Şehitliği´ne götürülerek dualarla toprağa verildi.
Saygı atışının ardından şehidimiz Ayşegül Pürnek´in tabutunun üzerine örtülen, şehidin emaneti Türk Bayrağını ve tabutun üzerine örtülen duvağı Vali Orhan Düzgün aile adına annesi Gülay Pürnek´e teslim etti.
Öte yandan aynı saldırıda şehadet şerbeti içen bir diğer şehidimiz Mevlüt Öksüzoğlu´nun DNA testi geç tamamlandığı için 20 Şubat´ta ilimize getirilerek öğle namazını müteakip Hunat Camiinde kılıncak cenaze namazı sonrası Kocasinan İlçesi Akçatepe Mahallesi´nde defnedileceği öğrenildi..
HABER: C.ÜSTEN / E. KİPMAN



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı