KAYSERİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI

HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI

   Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları üyeleri, Cuma namazı sonrasında, İsrail´in Mescid-i Aksa´daki saldırılarını kınayarak öldürülen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Gönüllü Kültür Kuruluşları adına açıklama yapan Ahmet Taş, "1948´den bu yana Filistin´i ve kutsal şehir Kudüs´te ki Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa´yı işgal altında bulunduran bebek katili İsrail, son günlerde Mescid-i Aksa´da ki saldırılarına ve Müslümanlara hakarete hız verdi" dedi.
Taş, "1 ay´a yakın bir süredir haftanın belli günlerinde kirli postallarıyla Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa´ya baskın yapan İsrail askerleri, işgale ve baskına karşı çıkan Müslümanları kadın, erkek, yaşlı demeden darp etmeye, yerlerde sürüklemeye, 50 yaşın altında olanları Mescid´e almamaya hız verdiği gibi haftanın belli günlerinde fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa´ya elini kolunu sallayarak girmelerine ortam hazırladı" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Eli kanlı İsrail´in Mescid-i Aksa´ya yönelik vicdansız saldırılarını, Müslümanlara yönelik hakaretlerini şiddetle kınıyor, Mescid-i Aksa´ya yönelik İsrail işgal ve saldırılarının bir an önce son bulması için İslam İşbirliği Teşkilatını, halkı Müslüman olan devletlerin idarecilerini derhal harekete geçerek işgalcilere dur demeye davet ediyoruz.
Katliam gibi ölümler hacca yakışmıyor
Mübarek Kurban Bayramında Mekke´de hacıların şeytan taşlaması sırasında meydana gelen izdihamda kesin olmayan bilgilere göre 800´e yakın hacı hayatını kaybetti, bin kadar hacı´da yaralandı. Bayramdan önceki günlerde Kabe´de meydana gelen vinç kazasında da 100´den fazla hacı hayatını kaybetmiş, çok sayıda hacı da yaralanmıştı. Gerek vinç kazasında gerekse şeytan taşlama sırasındaki izdihamda hacıların hayatını kaybetmesi tüm İslam Dünyasında büyük bir üzüntü ile karşılandı. Bu kazalarda hayatını kaybeden hacılarımıza Allah´tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, İslam Ümmetine başsağlığı diliyoruz.
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak, geçmişten bugüne yaşanan katliam düzeyindeki hacı ölümlerine sebep olan sorumluların kim olursa olsun adil bir araştırma ile tespit edilerek adalet önüne çıkarılması, bu tip olayların bir daha yaşanmaması, gerekli tedbirlerin alınması için Arabistan hükümetini, İslam İşbirliği Teşkilatını derhal harekete geçerek gerekli çalışmalarda bulunmaya davet ediyoruz."



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor